Afacerile lui Cristi Borcea cu statul. Scandal cu chiriașul de la Ștrandul Drumul Taberei pentru 200.000 de euro

Ultima actualizare:

    Cristi Borcea se află în litigiu cu cel căruia i-a închiriat Ștrandul Drumul Taberei
Cristi Borcea se află în litigiu cu cel căruia i-a închiriat Ștrandul Drumul Taberei

Cristi Borcea s-a născut afacerist. Omul știe să facă bani și din piatră seacă. În urmă cu nouă ani, a concesionat Ștrandul Drumul Taberei și zona de lângă de la Administrația Lacuri Parcuri și Agrement, pentru 1.000 de dolari pe lună. În 2017, a închiriat totul pentru 25.000 de euro pe lună. Acum, se află în litigiu cu chiriașul pentru o datorie de 200.000 de euro.

La 49 de ani, Cristi Borcea învârte banii pe degete, iar cei care-l cunosc spun că „respiră şmecherie prin toţi porii“. Pe orice afacere pune ochii trebuie să iasă neapărat în câștig înzecit.

La fel s-a întâmplat și în cazul concesionării Ștrandului Drumul Taberei, din sectorul 6 al Capitalei, cunoscut drept Moghioroș.

Borcea a concesionat ștrandul cu 1.000 de dolari pe lună și l-a închiriat cu 25.000 de euro pe lună

În 2010, acesta a încheiat un contract de locațiune cu Administrația Lacuri Parcuri și Agrement (ALPAB), aflată în subordinea Primăriei Capitalei, pentru o sumă infimă: 1.000 de dolari pe lună.

A administrat ștrandul, restaurantele și locul de joacă, amenajate ulterior, până în 2017. Când a văzut că investește mai mulți bani decât produce, Borcea s-a decis să subînchirieze întreaga locație. Atenție! Pentru 25.000 de euro pe lună, indiferent sezon.

Dan Tănase este chiriașul lui Borcea pentru zece ani, începând din octombrie 2017. Dar iată că omul nu a reușit să-i achite la timp uriașa sumă și a ajuns să fie dat în judecată.

Ștrandul Drumul Taberei a fost concesionat de la ALPAB pe 1.000 de dolari/lună, dar subînchiriat de Cristi Borcea cu 25.000 de euro/lună
Ștrandul Drumul Taberei a fost concesionat de la ALPAB pe 1.000 de dolari/lună, dar subînchiriat de Cristi Borcea cu 25.000 de euro/lună

Avocații omului de afaceri i-au intentat proces în urmă cu două luni la Judecătoria Sectorului 6, unde au obținut executarea silită și evacuarea acestuia.

Ce spune avocatul Adrian Cuculis

”Este adevărat, clientul meu este executat silit pe baza unor contracte care ridică niște suspiciuni cu privire la legalitatea lor. Cu patru zile în urmă, acesta a primit o adresă de evacuare din partea unui executor judecătoresc, deși procesul prin care i se cere evacuarea nici macăr nu a fost finalizat și nu există nici o hotărâre judecatorească în acest sens. Faptul că este executat silit ilegal este confirmat și de hotărârea de suspendare totală a executării silite pe care am obținut o ieri, 16 aprilie, cu privire atât la evacuare, cât și la poprirea ilegală asupra conturilor firmei. Prin hotararea obținută vom ridica și poprirea abuzivă de pe conturi, urmând ca în viitor să ne judecam cu privire la întreg contractul de închiriere și plățile aferente lui. Consideram decizia instanței ca fiind una temeinică și legală, evocând, de fapt, principiul în baza căruia nici o executare silită ilegală nu ar trebui să fie lăsată să continuie”, a declarant pentru Click! Adrian Cuculis, avocatul lui Dan Tănase.

Acesta din urmă a recunoscut, la rândul lui, că are o datorie de 200.000 de euro la Cristi Borcea, dar spune că anul trecut a fost unul foarte slab din cauza vremii, oamenii nu au venit la ștrand, încasările au fost mici, iar asta a condus la opt luni de întârzieri la plata chiriei.

”A fost nevoie de investiții foarte mari atunci când clientul meu a preluat afacerea. Este vorba despre despre investiții de 400.000 de euro, de care Borcea ar trebui să țină cont. El plătește 25.000 de euro pe lună, în condițiile  în care a luat de la stat spațiul cu 1.000 de dolari pe lună”, a continuat apărătorul chirașului.

Avocatul Adrian Cuculis, care câștigă în instanță anulări de executări silite pe bandă rulantă, îl apără pe chiriașul lui Cristi Borcea
Avocatul Adrian Cuculis, care câștigă în instanță anulări de executări silite pe bandă rulantă, îl apără pe chiriașul lui Cristi Borcea

În plus, surse din interiorul afacerii vorbesc despre faptul că Borcea nu ar fi înregistrat contracul de subînchiriere la Fisc timp de un an, tocmai ca să nu plătească impozit.

Cristi Borcea a fost încarcerat pentru a doua oară în februarie 2019
Cristi Borcea a fost încarcerat pentru a doua oară în februarie 2019

Alte afaceri ale lui Cristi Borcea

Și Ștrandul Ciurel, dar și ballroom-urile de la Crângași, pe care deține, au fost închiriate, imediat ce a ieșit din pușcărie.

Mai mult, fostul finanțatior al echipei Dinamo deţine mai multe hoteluri în ţară, Bavaria Blu (Mamaia), Muntenia (Neptun), Premier (Botoşani) şi e acţionar majoritar la Boavista (Timişoara).

Are o clinică de înfrumuseţare în Bucureşti, dar, mare parte a venitului o obţine din transportul de carburanţi.

El are 50% din acţiunile unei firme de profil, afacere ce-i aduce în conturi peste 20 de milioane de euro pe an.

Acum, Borcea se află pentru a doua oară după gratii, la Penitenciarul Jilava,fiind închis pentru retrocedările ilegale de plaje. În februarie, a primit o condamnare definitivă de 5 ani, dar a depus deja cerere pentru eliberare codiționată. Dar acest lucru nu-l împiedică să facă afaceri.

Și în trecut, a făcut bani,inclusiv cu ștrandurile, deși se afla în pușcărie.

Decizia de suspendare temporară a executării silite
Decizia de suspendare temporară a executării silite

Citește și:

https://www.click.ro/vedete/romanesti/valentina-pelinel-sta-fara-borcea-cel-putin-doi-ani

https://www.click.ro/vedete/romanesti/cristi-borcea-avut-grija-sa-si-aranjeze-familia-intre-cele-doua-puscarii

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net