Aflăm azi numele noului premier?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pardidele din România dau examen astăzi. Preeșdintele Iohannis i-a invitat la consultări pentru desemnarea unui nou Guvern. Însă, șeful statului vrea ca acesta să fie un politician ”integru”.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat luni, 26 iunie, începând cu ora 15.00, toate partidele parlamentare la consultări în vederea desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru, scrie news.ro.

Singurele formaţiuni politice care ar putea propune o persoană pentru şefia Guvernului sunt PSD şi PNL. Liberalii urmează să hotărască într-o şedinţă care începe la ora 12.00 dacă vor merge sau nu la Cotroceni cu o propunere de premier.

Toate consultările vor avea loc astăzi, 26 iunie, începând cu ora 15.00, când PSD şi ALDE sunt chemate împreună la discuţii cu preşedintele Iohannis. După PSD şi ALDE vor veni liberalii, de la ora 16.00, iar apoi USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor, care vor avea la dispoziţie doar 30 de minute pentru discuţii.

În ceea ce priveşte viitorul şef al Guvernului, preşedintele Klaus Iohannis a spus că premierul pe care îl va desemna trebuie să fie o persoană integră, care are capacitatea să conducă Guvernul şi care să aibă o majoritate în spate. Şeful statului a evitat să precizeze dacă ia în calcul desemnarea unui premier doar din partea PSD-ALDE, spunând că astăzi, 26 iunie, va vedea dacă aceste partide mai au majoritatea şi că vrea să cunoască toate opiniile.

”O să rezolv această problemă foarte repede. Voi desemna o persoană şi acea persoană va prezenta o listă de miniştri şi se va duce în faţa Parlamentului. Acolo se votează. E simplu. nu e nicio complicaţie”, a spus Iohannis, citat de news.ro.

Preşedintele Iohannis a mai spus că soluţia alegerilor anticipate este posibilă în cazul unei "crize profunde", ceea ce el nu îşi doreşte, însă ele "nu pot fi excluse" ca variantă, totul depinzând de votul din Parlament pentru numirea unui nou Guvern.

Click! spune 

Coaliția PSD şi ALDE şi-a demis prin moţiune de cenzură propriul Guvern la nici jumătate de an de la instalare, iar acum revendică din nou dreptul de a forma un Cabinet. Social-democraţii vor stabili luni, în două şedinţe succesive -Comitetul executiv şi grupuri parlamentare reunite- numele persoanei pe care vor să i-o propună preşedintelui Iohannis pentru a fi desemnată drept candodat la funcţia de prim-ministru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net