Solicitanţii de fonduri europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală au la dispoziţie peste 541 milioane de euro pentru submăsurile lansate joi de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), scrie news.ro.


AFIR a anunţat că primeşte cereri pentru finanţarea proiectelor de investiţii în cadrul primei sesiuni de depunere a proiectelor prin intermediul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020), pentru anul 2016.

Solicitanţii de finanţare europeană nerambursabilă pot depune, între 28 aprilie şi 31 octombrie, proiecte pentru investiţii în exploataţii agricole, pentru instalarea tinerilor fermieri şi pentru dezvoltarea fermelor mici, se arată într-un comunicat al AFIR.

„Suntem pregătiţi să venim în întâmpinarea celor ce vor finanţare. Am făcut numeroase simplificări şi am reglat multe lucruri pentru ca procesul de depunere să fie mult mai eficient. Este doar o primă etapă, urmând să deschidem în cel mai scurt timp şi sesiunile pentru alte submăsuri”, a declarat directorul general al AFIR, Andras Szakal.

 
 
Loading...