A fost dat afară din PSD, iar acum va pleca forţat şi din casă. Vila de lux, pe care Mircea Geoană a primit-o de la Regia Protocolului de Stat (RA-APPS), a fost scoasă la vânzare, iar doritorii o vor putea cumpăra la licitaţie. Preţul de pornire este de 730 de mii de euro.


Locuinţa are etaj şi mansardă, opt camere, o suprafaţă de 271 metri pătraţi şi dispunde de 550 metri pătraţi de teren. Se află în buricul Capitalei, pe strada Cucu Starostescu, lângă Bd. Aviatorilor şi Calea Dorobanţilor. Aici locuieşte senatorul încă din 2004, de pe vremea când era ministru de externe. Portofoliul l-a pierdut, casa nu. Între 2009 şi 2011 chiria imobilului a fost plătită de Senat ca locuinţă de protocol pentru şeful acestei instituţii.

geoana.jpg

Mircea şi Mihaela Geoană locuiesc în vila de lux de pe str. Cucu Starostescu de zece ani
Foto: Click!

După această perioadă, Mircea Geoană a plătit chiria de 3.200 de euro pe lună şi a tot promis că se mută pentru că îl costă prea mult. Nu a făcut-o de bună voie, aşa că a primit notificare să părăsească imobilul. Acesta a fost scos la vânzare, iar în primele zile ale anului viitor va fi organizată licitaţia cu strigare. Preţul de pornire este de 730 de mii de euro, cu tot cu TVA. ”Sunt în curs de mutare şi voi renunţa la acest contract”, a spus Geoană.

Mioara Roman nu vrea să plece din casa de la stat

Locuieşte într-o vilă de lux, în Primăverii, primită de fostul soţ, Petre Roman, pentru perioada mandatului de premier (mai 1990-octombrie 1991). Au trecut 24 de ani de atunci.

mioara.jpg

Mioara Roman are o datorie la chiria din Primăverii de 500.000 de euro

Nu plăteşte chirie încă din 2008, când taxele au crescut, dar nici nu vrea să plece. A acumulat datorii de aproape 500.000 de euro, dar spune că nu are de unde să-i plătească. S-a judecat cu RA-APPS, a câştigat procesul , şi aşteaptă ca statul să-i dea o casă mai mică, pe care să şi-o permită. 

vila-mioara.jpg

Foto: Click!
 
 
Loading...