Ai grijă dacă porți astfel de papuci!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Oamenii de ştiinţă din Germania au selectat 10 perechi de sandale - saboţi produse de cel mai bun brand de pe piaţă şi apoi le-au analizat într-un laborator. Rezultatele descoperite sunt de-a dreptul şocante.

Sunt foarte populari saboții din plastic. După 2011, cantitatea de astfel de papuci a crescut uluitor, deși medicii avertizează că nu sunt buni pentru sănătate.

Un studiu ce a fost realizat în Germania a descoperit că aceste sandale sunt confecţionate dintr-un material cancerigen, scrie realitatea.net.

În acest studiu, oamenii de ştiinţă au selectat 10 perechi de sandale saboţi produse de cel mai bun brand de pe piaţă şi apoi le-au analizat într-un laborator. Rezultatele descoperite sunt de-a dreptul şocante. Aproape 60% din aceşti saboţi au în componentă lor hicrocarburi policiclice aromatice.

Hidrocarburile aromatice policiclice (HAP sau PAH, prescurtarea din engleză), cunoscute şi că hidrocarburi aromatice polinucleare, sunt hidrocarburi compuse din cel puţin două nuclee aromatice condensate, care nu conţin heteroatomi sau care au substituenţi. Aceste substanţe sunt cancerigene şi pot provoca o mutaţie a celulelor odată ajunse în corp, scrie realitatea.net.

Substanţele sunt extrem de nocive şi îndată inhalate ajung direct în organism. Se pare că acestea nu sunt singurele substanţe cancerigene din componentă saboţilor de plastic. Aproximativ 70% din sandalele de plastic sunt alcătuite din solvenţi şi metale grele care sunt extrem de dăunătoare sănătăţii noastre, scrie realitatea.net. Substanţele pot intră în organism şi prin piele.

Sandalele originale Crocs (aşa se numesc aceşti saboţi), nu conţin hicrocarburi policiclice aromatice, însă conţin alte patru solvenţi cancerigeni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net