Ai mai văzut aşa ceva? Face tablouri din oase de peşte!

Ultima actualizare:

    Viorica Marin şi câteva dintre tablourile sale
Viorica Marin şi câteva dintre tablourile sale

Cu talent şi inspiraţie, Viorica Marcu, o pensionară din Vaslui, demonstrează că se poate face artă din aproape orice. Cu câţiva ani în urmă, după ce a gătit o ciorbă gustoasă de peşte, i-a venit o idee. A început să modeleze oasele de peşte şi să realizeze tablouri spectaculoase.

Cu multă migală, Viorica Marcu transformă oasele de peşte în maci, lalele, bujori, lăcrămioare, narcise sau tradafiri. Povestea tablourilor şi a decoraţiunilor confecţionate din oasele fragile de peşte a început din întâmplare, în urmă cu patru ani.  ”Pregătisem o ciorbă cu peşte, iar după masă am observat că unul dintre oasele de la cap avea o formă inedită. Pur şi simplu, l-am luat în mână şi l-am modelat, cald fiind. A ieşit o floare atât de frumoasă încât nu spuneai că este os de peşte. Aşa a început totul, mi-au stârnit curiozitatea. Analizam oasele, începeam să le descopăr tot mai spectaculoase”, zâmbeşte femeia.

Un tablou se vinde, la expoziţii, cu câteva sute de lei
Un tablou se vinde, la expoziţii, cu câteva sute de lei

Laborant chimist de profesie, vasluianca are doi copiii la facultate, astfel că şi-a transformat pasiunea pentru frumos într-o sursă de venit. ”Am început să bat drumurile la pescăriile din oraş de unde cumpăram capete de peşte, unde se găsesc cele mai frumoase oase. Aşa am reuşit să finalizez lucrările pentru prima mea expoziţie, unde am expus 47 de tablouri”, povesteşte pensionara. Pentru un singur tablou, în funcţie de modelul creat, Viorica Marcu foloseşte cel puţin 20 de capete de peşte. Extrase cu grijă, oasele sunt spălate cu detergent, în mai multe ape, apoi sunt uscate şi tratate cu o soluţie specială pentru albire şi lăcuire.

Din mâinile vasluiencei ies obiecte de artă
Din mâinile vasluiencei ies obiecte de artă

Pensionara e nelipsită de la târgurile de artizanat. Tablourile ei au ajuns şi la o galerie de artă din Spania. ”Au fost evaluate la 3.000 – 4.000 de euro, însă este dificil transportul lor pe distanţe lungi, pentru că la un şoc mai puternic s-ar putea deteriora”, mărturiseşte vasluianca. În România, tablourile şi decoraţiunile din oase peşte create de Viorica Marcu se vând cu câteva sute de lei, în funcţie de complexitate şi de dimensiuni.

Vezi întreaga poveste şi o galerie foto pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net