Ai scuter? În două luni trebuie să-ţi iei permis!

Ultima actualizare:

    Ionuţ, 24 de ani, se plânge că va munci  o lună întreagă  ca să-şi plătească  şcoala de şoferi
Ionuţ, 24 de ani, se plânge că va munci o lună întreagă ca să-şi plătească şcoala de şoferi

Ai scuter? Dă fuga la şcoala de şoferi! De la începutul anului viitor, posesorii de mopeduri vor trebui să aibă permis special de conducere.

Examenul de obţinere a permisului pentru mopeduri va fi similar cu cel care se desfăşoară acum pentru permisul auto. De anul viitor, pentru a conduce un scuter, candidaţii trebuie să susţină  o probă de legislaţie şi una practică în trafic. "Poliţistul examinator va rula, la volanul maşinii, în spatele candidatului aflat pe moped şi va constata abilităţile acestuia", ne-a explicat comisarul Dan Moşescu, şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Vehicule Bucureşti.

Şcoala de şoferi pentru scutere, care sunt încadrate în categoria AM, costă între 600 şi 800 lei, iar taxa de eliberare a permisului este 68 de lei, la care se adaugă taxa de examinare, în valoare de 5 lei. Mulţi şoferi sunt nemulţumiţi pentru că permisul presupune cheltuieli în plus. "Trebuie să lucrez o lună ca să pot plăti şcoala. Mi-am luat scuter că e ieftin şi nu îmi permit altceva. Dacă aveam atâţia bani, îmi luam un hârb de maşină", ne-a spus Ionuţ, un bucureştean în vârstă de 24 de ani. Cei care deţin deja un carnet de conducere, indiferent de categorie, nu vor mai trebui să obţină permis special pentru mopeduri şi scutere.

Potrivit noului Cod Rutier, de la începutul anului viitor, autoturismele înmatriculate în alte state, deţinute de persoane cu domiciliul în România, vor putea circula pe teritoriul ţării pentru o perioadă de maximum 90 de zile/an. Tot din 2013, permisele de conducere vor fi reînnoite doar după o vizită medicală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net