Ai terminat 10 clase? Poţi primi indemnizaţie de şomaj!

Ultima actualizare:

    Ai terminat 10 clase?
Ai terminat 10 clase?

O veste bună pentru elevii de 16 ani! Dacă nu pot sau nu vor să studieze în continuare, vor primi 250 lei pe lună şi vor fi ajutaţi să îşi găsească un loc de muncă. În acest fel, nu vor mai fi nevoiţi să „trăiască pe spatele părinţilor” şi vor avea posibilitatea să îşi găseacă un job. Uite ce trebuie să facă!

Mulţi adolescenţi de 16 ani nu mai merg la şcoală după clasa a VIII-a sau nu ajung să ia diploma de Bac. Cei de la sate se mulţumesc să muncească în gospodărie, lângă părinţi, dar nu au bani proprii. Din acest an, pot primi indemnizaţie de şomaj, de 250 lei, toţi absolvenţii a cel puţin 10 clase.  

Absolvenţii a cel puţin 10 clase, în vârstă de minim 16 ani, pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj de 250 de lei, pentru o perioadă de şase luni, dacă se înregistrează la agenţia de ocupare a forţei de muncă în maximum 60 de zile de la data absolvirii, informează Mediafax. Aşadar, pot solicita indemnizaţie de şomer absolvenţii clasei a X-a a unei şcoli profesionale, de liceu sau a unei şcoli postliceale, precum şi absolvenţii de studii superioare.

Nu rataţi termenul de 60 de zile!

În acest an,  în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, absolvenţii trebuie să se înregistreze la agenţia de ocupare a forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Potrivit unui comunicat al Agenţiei Municipale de Ocupare a Forţei de Muncă Bucureşti, absolvenţii instituţiilor de învăţamânt în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de şase luni, reprezentand 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj (în valoare de 500 de lei în 2014, n.r.).

Corigenţii pot cere ajutor după ce promovează

În perioada de şomaj, absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării: informare, consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională. Atenţie! În anii trecuţi, mii de absolvenţi au ratat ajutorul de şomaj pentru că nu şi-au depus actele în timp util! Înregistrarea solicitării trebuie să se facă în termen de 60 de zile de la finalizarea studiilor. Ceea ce înseamnă de la data când elevii au promovat toate disciplinele. În acest an, clasele a X-a şi a XI-a se încheie în 20 iunie, iar la clasa a XII-a, în 30 mai. Toţi absolvenţii care au mers după ce au dat probele de Bac, au pierdut acest ajutor bănesc. Din acest punct de vedere, doar corigenţii au alte date limite, în funcţie de data când promovează corigenţele.

Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la agenţia de ocupare a forţei de muncă sunt: - Actul de identitate în original şi copie; - Actele de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie;- Adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

Unde se depune dosarul

Puteţi merge la agenţiile de ocupare a forţei de muncă de domiciliu.

Pentru cei din Bucureşti, adresele agenţiilor locale de sector sunt: - Sectoarele 1 şi 2 - Str.Spătaru Preda nr.12, corp clădire A, Sector 5;- Sectorul 3 - Str.Tăbăcarilor nr.20, Sector 4;- Sectorul 4 - Str.Spătaru Preda nr.12, corp cladire B, Sector 5;- Sectorul 5 - B-dul Pieptănari nr. 64, Sector 5;- Sectorul 6 - B-dul Timişoara nr.59, Sector 6.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net