Ai vacanţă ieftină la all inclusive în Tunisia

Ultima actualizare:

    Foto: Andreea Dancu
Foto: Andreea Dancu

Dacă te-ai săturat să-ţi petreci vacanţa în resorturile din Turcia şi Bulgaria, ţi le propunem pe cele din Tunisia. Hoteluri superbe de 4 şi 5 stele, amplasate pe plajă, îşi aşteaptă turiştii. Un sejur de opt zile cu zbor, cazare şi masă all inclusive porneşte de la 432 € de persoană.

„Un ţărm ospitalier cu staţiuni moderne lângă oraşe străvechi, o climă plăcută la sfârşit de primăvară şi preţuri mici fac din Tunisia o destinaţie de vacanţă pentru milioane de turişti în fiecare an. În această perioadă, temperatura ajunge la 25˚C în partea de nord, iar în sud la 37˚C. Apa mării atinge 22˚C. 

Majoritatea resorturilor sunt pe plajă
Majoritatea resorturilor sunt pe plajă
  • 8 milioane de turişti în 2019. Dacă anul trecut au fost 4 milioane de străini, la final de 2019 cei de la Ministerul de Turism din Tunisia se aşteaptă la 8 milioane: cei mai mulţi ruşi, francezi, nemţi şi japonezi. În albumul turiştilor apar şi românii cu aproape 10.000 de petrecăreţi pe tărâm oriental. Printre ei ne-am aflat şi noi. Am urcat într-un charter pus la dispoziţie de Christian Tour, în parteneriat cu Blue Air. Am decolat de pe Aeroportul ”Henri Condă” , la ora 7.00, şi am aterizat pe aeroportul tunisian Enfidha, la ora locală 7.40 (Tunisia este în urmă cu două ore faţă de România). 

Sidi Bud Said, oraşul care seamănă cu Santorini
Sidi Bud Said, oraşul care seamănă cu Santorini
  • Marea o găseşti în nordul ţării. Prima oprire a fost în nordul ţării, în oraşul Hammamet. O staţiune celebră pentru viaţa de noapte spectaculoasă, înot în apele mării în miez de noapte, apusuri şi răsărituri superbe, plaje romantice şi restaurante care servesc fructe proaspete de mare şi delicatese ale bucătăriei tunisiene. Am petrecut aici trei zile. O vacanţă printre palmieri şi măslini, porneşte de la 432 €/persoană şi include transportul cu avionul, taxele de aeroport, transfer de la aeroport, asistenţă turistică cazare cu all inclusive.  La prânz şi la cină, hotelurile oferă multe salate, fructe de mare, peşte, două feluri de supă/ciorbă, miel, vită pe grătar, dar şi în sosuri delicioase, garnisite cu cus-cus, orez, piure, cartofi prăjiţi sau la cuptor ori legume la abur. Prăjiturile, îngheţata şi fructele fac deliciul unui ospăţ pe cinste. Vinul servit (alb, roze şi roşu) este la sticlă îmbuteliată, nu vărsat ca în alte resorturi din Bulgaria sau Turcia. Şi foarte important! Personalul din hoteluri este mereu cu zâmbetul pe buze şi gata să te servească. 
  • Oferte vândute prin agenţie. Pachetul e vândut de Christian Tour sub deviza: ”Dreptul la vacanţă”: A Hotel de 3 stele: 432 €/pers/pe sejur; A Hotel 4 stele (Magic Splash Venus): 519 €/ pers/sejur; A Hotel 5 stele (Magic Life): 645 €/ pers/sejur.
  • În a treia zi am plecat spre  Sousse, staţiunea de lux a Tunisiei. Aici se fac scufundări în mare şi se practică golf, caiac, tenis, motociclism sau echitaţie. Dar te poţi şi relaxa în centrele de talasoterapie sau poţi beneficia de proceduri medicale exotice: reiki, masaj californian, ayurveda sau shiatsu. Christian Tour vinde pachete cu preţuri de la 465 €: A Hotel 4 stele (Magic Royal): 465 €/pers/7 nopţi, all inclusive, cu tot cu taxe de aeroport; A Hotel 5 stele (Movenpick): 645 €/ pers/ 7 nopţi, all inclusive, cu tot cu taxe de aeroport. Acest hotel are plajă proprie, piscine, SPA, sală de fitness, restaurante şi baruri luxoase.

Casele din deşert sunt construite sub pământ pentru a păstra răcoarea
Casele din deşert sunt construite sub pământ pentru a păstra răcoarea
  • Excursia în Sahara. Încearcă însă să nu-ţi petreci toată vacanţa pe litoralul extravagant şi descoperă şi restul Tunisiei! Mai în sud e stepa Chott el Djerid cu lacuri sărate creată de mişcările tectonice cu 1,5 milioane de ani în urmă. Şi apoi Sahara de unde bate vântul uscat şi fierbinte. Deşertul se află la aproximativ 600 km de plajele din nord şi am pornit şi noi în căutarea lui. În drum spre tărâmul nisipurilor, am vizitat casele troglodiţilor, aflate în Matmata.

O plimbare cu cămila ne-a costat 30 de dinari, circa 35 de lei
O plimbare cu cămila ne-a costat 30 de dinari, circa 35 de lei

Oamenii cavernelor trăiesc în case săpate în pământ şi duc un trai rudimentar, ca acum sute de ani. După şapte ore de mers cu autocarul, am ajuns în Douz, sufletul deşertului. Pentru 30 de dinari/ora ne-am plimbat cu dromaderul. Un dinar reprezintă 1,3 lei. Cel mai bine ar fi să ai la tine dolari pe care să-i schimbi apoi la bancă. Ne-am cazat la Sahara Douz, iar a doua zi am vizitat Tamerza cu jeep-urile, într-o escapadă de peste 3 ore. 

Aici s-a filmat Războiul Stelelor
Aici s-a filmat Războiul Stelelor
  • «Războiul Stelelor» s-a filmat în deşert. Am fost duşi să vizităm locul unde  au fost filmate primele două serii ale celebrului film ”Războiul Stelelor”. Decorul încă mai există, iar localnicii au deschis aici un mic bazar cu suveniruri. Am făcut apoi cale întoarsă spre nordul Tunisiei şi am vizitat oazele din mijlocul deşertului. În zilele următoare am fost la ruinele Cartaginei, Sidi Bou Said, un sat situat pe vârful unei stânci, care te duce cu gândul la Santorini, Tunis, capitala ţării, Monastir, oraşul lui Habib Bourguiba (primul preşedinte Tunisian), Kairouan, cel mai vechi oraş arab şi loc sfânt al islamului, dar şi Colosseumul El-Jam, cel mai mare vestigiu roman.

Bazarurile sunt pline de culoare
Bazarurile sunt pline de culoare
  • În bazaruri totul se negociază. Pe străduţe înguste şi răcoroase sunt deschise bazaruri, unde totul se negociază. Găseşti piele de cămilă sub toate formele: genţi, sandale, papuci, instrumente muzicale, dar şi ceramică şi diverse obiecte realizate din lemn de măslin. Toate sunt lucrate manual şi le poţi cumpăra la preţuri derizorii. Important e să negociezi la sânge. Spre exemplu, o poşetă din piele ajunge la 10 dinari, după ce iniţial s-au cerut 25 de dinari. Un rucsac îl poţi scoate undeva la 35 de dinari, iar o pereche de papuci ori sandale la 15-20 de dinari. Condimentele se vând din saci, iar fructele uscate le cumperi la kilogram. Ca să ajungi în Tunisia, sunt puse la dispozţia turiştilor  trei chartere pe săptămână. Se pleacă din Bucureşti, Cluj şi Arad. Avioanele sunt în grafic până în octombrie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net