Aici îți lași copilul cât școala este închisă! Soluții de ultimă oră

Ultima actualizare:

    La Pix Club, copiii au parte de mult antren
La Pix Club, copiii au parte de mult antren

Școlile și grădinițele sunt închise, însă părinții trebuie să meargă la serviciu. Există totuși locuri unde micuții sunt primiți cu brațele deschise. Iată cât vă costă o zi într-un astfel de loc!

Locurile de joacă din Capitală s-au transformat pentru câteva zile în spații de cazare pentru copii. De dimineață și până seara, aceștia se joacă, fac activități, mănâncă și pot dormi. ”Pentru că avem parte de câteva zile libere neașteptate, Pix Club, situat în sectorul 6, pe str. Constantin Moise nr. 21, intrarea din Bd. Timișoara, vine în întâmpinarea părinților și își deschide porțile pentru copii, dis de dimineață! Până pe 2 martie, suntem bone pentru copiii mai mari de 6 ani, în intervalul orar 8.00-17.30. Accesul presupune înscrierea prealabilă”, anunță reprezentanții clubului.

Tariful este de 90 de lei, iar pentru mâncare se plătește în plus, în funcție de unde doresc părinții să le fie comandată. Înscrierile se fac la numărul de telefon 0749/539.100.


    Micuții se pot juca pe Xbox, unde talentele de dansatori le sunt puse în valoare
Micuții se pot juca pe Xbox, unde talentele de dansatori le sunt puse în valoare

Îți poți lăsa copilul și peste noapte

Pe Șos. București- Târgoviște nr. 22 E, din sectorul 1, vă puteți ”parca”copiii la Grădinița și Creșa Germană Rocket Kids. Programul se adresează exclusiv copiilor mai mari de 12 luni, iar părinții îi pot lăsa aici chiar și peste noapte.

”Îi primim și pe aceia care nu au cu cine sta acasă cât școlile și grădinițele sunt închise. În funcție de vârstă, aceștia sunt introduși în grupe. Se fac activități diverse, iau masa și dorm la prânz”, ne-a spus managera grădiniței. 

Dacă vă lăsați princhindelul de la 8.00 la 13.00, tariful este de 45 de lei, iar până la ora 18.00, 65 de lei, de luni până vineri.

În weekend, prețul este de 100 de lei, iar pe timp de noapte 150 de lei. Mai multe detalii aflați la numărul de telefon 0734/193.424.

Primarii au deschis câteva instituții

Și la stat sunt locuri libere. În sectorul 1, vor fi deschise mâine și vineri două sedii ale Grădiniței nr. 206: cel din strada Constantin Dobrogeanu-Gherea, nr.156 și cel din strada Witting, nr.15.

„Este o soluție de avarie, un minimum pe care-l putem face pentru acei părinți care nu au posibilitatea să aibă grijă de copiii lor pe perioada închiderii școlilor și a grădinițelor. Pentru viitor, vom face un plan de acțiune la nivelul sectorului 1 astfel încât, în asemenea situații, să deschidem alternativ, mai multe grădinițe în care părinții să-și poată aduce copiii atunci când unitățile școlare se închid din cauza condițiilor meteo”, a precizat primarul Dan Tudorache.

175 de micuți vor fi primiți , între orele 7.30 și 18.00, timp în care vor fi supravegheați și vor avea parte și de o masă caldă.

8 centre, în sectorul 4

În sectorul 4, primarul Daniel Băluță deschide de mâine opt centre ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde , în total, sunt 300 de locuri disponibile. Este vorba despre centrele sociale: "Degețica", "Mica Sirenă", "Micii Magicieni", "Scufița Roșie", "Crăiasa Zăpezii", "Dumbrava Minunată", dar și centrele de zi "Eu şi Prietenii Mei" și "Casa Speranţei". Înscrierile se fac pe bază de cerere, care trebuie depusă la centrul ales.

La tel verde 0800080068, pus la dispoziție de Primăria Capitalei, au solicitat până acum ajutorul 150 de părinți.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net