Aici mănânci gratis de 1 Decembrie!

Ultima actualizare:

    Mii de porții de fasole cu cârnați vor fi împărție pofticioșilor sosiți la paradă
Mii de porții de fasole cu cârnați vor fi împărție pofticioșilor sosiți la paradă

Cazanul cu fasole și cârnați s-a strâmtat anul acesta. Doar câteva primării mai pun la dispoziția românilor mâncare tradițională de 1 Decembrie.

În Capitală, singurul edil care păstrează tradiția și în 2015 este Rareș Mănescu, de la sectorul 6. În rest, bate vântul.

2.000 de porții în Capitală

S-au dus vremurile când primarii se ”băteau” în fasole, cârnați, mititei, sarmale și tone de țuică. Așa că dacă vreți să gustați fasole la cazan sunteți așteptați în parcarea din faţa Pieţei Drumul Taberei, marţi, 1 decembrie, începând cu ora 10.00. Vor fi pregătite peste 2.000 de porţii de fasole cu afumătură şi murături asortate, iar în Parcul Crângași va cânta fanfara.

Fasole se dă și la Ploiești

Ziua Națională a României va fi celebrată și la Ploiești, în Parcul Mihai Vitezul. La finalul manifestațiilor militare, începând cu ora 12.15, ploieștenii vor putea urmări spectacolul artistic organizat de Primărie, în timpul căruia se vor oferi tradiționalele bucate fasole și cârnați. Se vor da 3.000 de porți și 300 de litri de vin fiert.

La Bârlad se dau 600 de farfurii

Autoritățile bârlădene au stabilit programul pentru 1 Decembrie. Și la Bârlad se mănâncă bine marţi, de 1 Decembrie. Primăria va oferi, de la ora 12.00, în jur de 600 de porţii de fasole cu cârnaţi şi multe pahare cu vin fiert celor prezenţi în zona Cercului Militar. Bucatele vor fi pregătite de un bucătar din cadrul Armatei.

5.000 de porții sunt și la Iași

Autorităţile ieşene fac ultimele pregătiri pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României. La Iași sunt pregătite 5.000 de porţii de fasole şi cârnaţi, gătite de gospodine. Cel mai aşteptat moment al zilei de 1 Decembrie va începe la ora 19.00 când pe scena din faţa Palatului Culturii va concerta James Arthur.

La Târgu-Jiu sunt pregătite 2.000 de porții

Și la Târgu-Jiu localnicii se vor înfrupta din preparate tradiționale, pentru că se vor servi 2.000 de porții de fasole la ceaun.

La Câmpulung, de la ora 12.00, municipalitatea le va oferi gratuit muscelenilor 600 de porţii de fasole cu cârnaţi, în corturile amplasate pe platoul din Piaţa Primăriei, gătită de militari. În Botoșani vor fi oferite, de la ora 12.00, 1.000 de porții din tradiționala fasole, dar și vin fiert. Petrecerea are loc în Piața 1 Decembrie.

Fasolea se dă la Constanța la cluburile pensionarilor

Cu același meniu sunteți așteptați și la Constanța. Porțiile se vor împărți la cluburile pensionarilor din Tomis II, Parcul Tăbăcăriei, Far, CET şi Casa de Cultură. Pe lângă vin fiert, autoritățile împart și băuturi răcoritoare.

La Alba Iulia fasolea se gătește din sponsorizări

Ca să le poată oferi albaiulienilor și oaspeților care vor sosi la Alba Iulia de 1 Decembrie tradiționala masă populară, autoritățile au apelat, în acest an la sprijinul mai multor companii private.

Acestea vor oferi 3.200 de porții de fasole cu cârnați, cateva sute de pâini și căteva mii de litri de vin. Masa populara va fi servită în Piața Cetătii, în jurul orei 14.00.

image
image
image
image
image
image
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net