Aici nu sunt lupte, dar în schimb mănânci pe rupte

Ultima actualizare:

    Cetatea Medievală  de lângă Târgu Jiu  este restaurant şi  pensiune. Camerele  au baldachin şi lavoare
Cetatea Medievală de lângă Târgu Jiu este restaurant şi pensiune. Camerele au baldachin şi lavoare

Dacă ieşi din Târgu Jiu spre Drobeta şi vezi pe partea dreaptă o cetate medievală să ştii că n-ai visat. În comuna Băleşti, un gorjean a înălţat o pensiune-restaurant desprinsă parcă din serialul Urzeala Tronurilor.

Cel care a avut ideea construcţiei este un om de afaceri din Băleşti, Nicolae Stroe, în vârstă de 41 de ani. Pentru a construi somptuo­sul edificiu, Stroe a cumpă­rat recent terenul pe care este amplasată clădirea. Acesta a strâns bani din sere­le de legume şi ferma sa de vaci, oi şi porci şi a investit în propriul restaurant-pensiune. Mai are de lucrat la partea de pensiune, căci cele ­patru camere nu sunt încă gata. Pa­tronul spe­ră ca până de Revelion cele patru camere cu paturi baldachin şi lavoare medie­vale să fie gata pentru a-şi primi oaspeţii.

„Am vrut să am propriul restaurant, căci îmi place să gătesc. Aşa că am strâns bani şi am început construcţia. De asemenea, am vrut ca restaurantul meu să fie altfel şi aşa mi-a venit ideea unei cetăţi medievale. M-au ajutat şi socrul şi fratele meu la construcţie, ei se pricep. Am luat cărămi­dă mai ieftină, chiar nu ştiu la cât s-a ridicat investiţia totală. (…) la Cetatea Medie­vală toată vesela este de lut şi avem şi linguri de lemn, pentru cei care doresc. Avem chiar şi pahare din lut. Le-am comandat de la un meşter din Horezu. Am deschis la sfârşitul lunii august şi ne merge bine, sunt mulţumit!”, a spus Nicolae Stroe.

Patronul este cel care găteşte pentru invitaţii săi, fiind pasionat de gastronomie. „Încercăm să folosim ­produse cât mai na­­tu­rale. Legu­mele le avem din gospodărie, din se­re, mâncarea este preparată la ceaun, la foc de lemne, pentru că vrem ca oamenii să mănânce sănătos. Meniul pentru masa de Revelion costă 200 de lei de persoană. Vom avea mai multe surprize. Deja s-a intere­sat multă lume de oferta de Revelion. Până atunci vom avea gata şi camerele cu baldachine şi lavoare medievale”, a mai spus Nicolae Stroe.

Luminiţa, din Cărbuneşti: "Am fost la o nuntă la Cetatea Medievală şi os­pă­tarii ne-au servit îmbrăcaţi în domniţe şi cavaleri. Mi-a plăcut mult atmosfera"
Luminiţa, din Cărbuneşti: "Am fost la o nuntă la Cetatea Medievală şi os­pă­tarii ne-au servit îmbrăcaţi în domniţe şi cavaleri. Mi-a plăcut mult atmosfera"


    Luminiţa, din Cărbuneşti:
Luminiţa, din Cărbuneşti:

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net