Aici se odihnesc peştişorul Oscar şi pisicuţa Alma

Ultima actualizare:
Mormântul lui Oscar, un peştişor mult îndrăgit
Mormântul lui Oscar, un peştişor mult îndrăgit

Morminte împodobite cu jucării, lămpi solare, gazon şi flori. Aşa arată cimitirul animalelor, înfiinţat acum şase ani în vestul ţării. Nu mai puţin de 300 de prieteni necuvântători ai oamenilor îşi au locurile de veci în cimitirul din Hunedoara.

Un loc special! Cimitirul animăluţelor a fost amenajat în 2012, lângă marile cimitire ale oraşului Hunedoara, în zona Valea Seacă. Această iniţiativă i-a aparţinut lui Cosmin Bodrean, administrator al unui cimitir privat din oraş.

Locurile de veci destinate celor care aduc emoţii şi bucurii atât copiilor, cât şi adulţilor au fost amplasate pe deal, iar cimitirul a fost împrejmuit şi înfrumuseţat cu gazon, cu pomi decorativi şi cu figurine care înfăţişează animale domestice.

Candele şi flori proaspete pentru pisicuţa Alma
Candele şi flori proaspete pentru pisicuţa Alma

Cimitirul în miniatură, cu locuri de veci împodobite cu jucării, lămpi solare, flori şi morişti, aduce o imagine mai puţin sumbră a morţii. Aici au fost înhumaţi, în materiale biodegradabile, câini, pisici, hamsteri, porci de Guineea, iepuri şi chiar un peşte de acvariu, pe nume Oscar. Un loc de veci costă în jur de 200 de lei, scrie adevarul.ro.Animalele de companie au plăcuţe funerare din marmură, pe care sunt scrise numele lor şi pe care sunt aşezate fotografii. Foştii stăpâni le-au adăugat mesaje de adio, în care îşi arată dragostea şi preţuirea. Pe una dintre plăcuţe este gravat un citat aparţinându-i scriitorului englez Charles Dickens: „Nu poate exista pe lume dar mai mare decât iubirea unei pisici”. Mormântul îi aparţine Almei, o pisicuţă iubitoare.

„Câinele a murit lovit de maşină, după ce l-am lăsat liber din lesă. A fost o mare durere şi am decis să nu mai iau vreodată un câine”, povesteşte, cu voce joasă, parcă pentru a nu tulbura somnul patrupedului, un hunedorean.


    Candele şi flori proaspete pentru pisicuţa AlmaFotografii: adevarul.ro
Candele şi flori proaspete pentru pisicuţa AlmaFotografii: adevarul.ro

“În fiecare săptămână, vin aici şi stau pe bancă, lângă locul unde este îngropat, şi mă gândesc la el. Îi văd jucăriile preferate şi fotografia, mă gândesc cu părere de rău la el, dar pe de altă parte am un sentiment de linişte”, încheie omul. Mulţi dintre localnicii care şi-au pierdut animăluţul preferat vin săptămânal la cimitir, ca să se reculeagă lângă morminte

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net