Aici va fi ridicat noul «Beci domnesc»

Ultima actualizare:

    Pe suprafaţa năpădită de mărăcini va “creşte” o clădire cu trei etajeFoto: Florin Şuler
Pe suprafaţa năpădită de mărăcini va “creşte” o clădire cu trei etajeFoto: Florin Şuler

Un imobil cu cinci corpuri, trei etaje şi două subsoluri, legate printr-un sistem de culoare suspendate. Bucătărie ultimul răcnet, sală de sport, parc şi linişte, departe de larma oraşului. Nu sunt caracteristicile unui ansamblu rezidenţial sau ale unui sanatoriu de lux, ci doar dotările noului arest principal al Poliţiei Capitalei!

Şoseaua Vitan-Bârzeşti numărul 22, vizavi de Institutul Naţional de Medicină Legală din Bucureşti. Aici, pe un teren de peste 32.000 de metri pătraţi, va fi ridicat arestul principal al Poliţiei Capitalei, cunoscut drept “Beciul Domnesc”. Aflat în prezent pe strada George Georgescu nr. 1- 3, arestul poate găzdui în jur de 200 de persoane. În noua”casă”, care va fi construită la marginea oraşului, se vor putea caza, potrivit proiectului aflat în dezbatere publică pe siteul Primăriei Bucureşti, nu mai puţin de 500 de persoane.


    Un afiş anunţă trecătorii despre destinaţia terenuluiFoto: Florin Şuler
Un afiş anunţă trecătorii despre destinaţia terenuluiFoto: Florin Şuler

Surse de la Poliţia Capitalei dezvăluie, pentru click.ro, că ”vor fi mulţumiţi şi deţinuţii, şi gardienii. Celulele vor fi gândite în aşa fel încât să rezolve problemele de spaţiu şi de igienă. Noul arest va avea şi încăperi de recreere, sală de sport, bucătărie şi cabinete medicale, chiar şi camere intime dotate cum mulţi n-au nici acasă”.  


    Arestul Principal e situat acum pe strada George Georgescu, în centrul Capitalei
Arestul Principal e situat acum pe strada George Georgescu, în centrul Capitalei

Proiectul Arestului Principal al Poliţiei Capitalei e deja realizat şi are nevoie doar de obţinerea avizelor de la Primăria Capitalei. Planul Urbanistic Zonal care stabileşte noua destinaţie a terenului din Vitan a fost pus pe site-ul Municipalităţii în dezbatere publică, după care trebuie aprobat de Consiliul General. Terenul plin de ciulini şi de mărăcini este delimitat de o unitate de pompieri, de un cartier rezidenţial şi de Şoseaua Vitan-Bârzeşti. Proiectul a fost aprobat la începutul anului 2015, iar până acum au fost obţinute avizele necesare de la diverse instituţii, printre care Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Apărării Naţionale.

Click! spune

După ridicarea noii închisori, cei arestaţi preventiv, fie că sunt VIP-uri, fie că sunt cetăţeni obişnuiţi, vor beneficia de condiţii mai mult decât decente pe perioada “internării”. De altfel, actualul arest a fost denumit ironic “Beciul Domnesc” de Radu Mazăre, care a fost şi el “oaspete” al clădirii din strada George Georgescu.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net