Aici venea Ceauşescu la vânătoare de mistreţi

Ultima actualizare:

    Nea Nicu era  primul  vânător al ţării
Nea Nicu era primul vânător al ţării

Îi plăcea să ia animale în cătarea puştii! Preşedintele Republicii Socialiste România obişnuia să vâneze mistreţi în pădurea de lângă satul gălăţean Adam şi se caza la cabana “Stroiu”. Clădirea se află acum în proprietatea Romsilva şi poate fi rezervată doar pentru evenimente speciale, cu aprobare de la Ministerul Apelor şi Pădurilor.

Băga spaima în porcii mistreţi cel puţin o dată pe an! Nicolae Ceauşescu trăgea la cabana “Stroiu”, iar toată suflarea satelor din vecinătate (Adam, Ştieţeşti, Drăguşeni, Nicopole, Bălăbăneşti, Ciureşti, Bălăşeşti şi Rădeşti) era convocată pentru a-i face pe plac dictatorului. „Îi plăcea să împuşte mistreţi pentru trofee”, povesteşte Spiridon Codreanu, unul dintre localnici.


    Cabana “Stroiu” şi-a pierdut faima  căpătată în  Epoca de Aur
Cabana “Stroiu” şi-a pierdut faima căpătată în Epoca de Aur

“Venea aici cu o suită formată din mai-marii ţării. Era tot cam ceea ce face acum Ion Ţiriac, cu vânătorile lui organizate. Se împuşcau câte o sută şi ceva de mistreţi, se mânca, se bea, se chefuia”, îşi aminteşte omul. Sute de săteni erau chemaţi ca să cutreiere pădurea şi ca să adune vânatul în bătaia puştii lui Ceauşescu. Pentru a face mâncare şi pentru a servi erau mobilizaţi cei mai buni bucătari şi chelneri, scrie adevarul.ro. În prezent, cabana „Stroiu” şi-a pierdut faima de dinainte de 1989, când îl găzduia pe dictator. Clădirea, aflată acum în patrimoniul Romsilva, era, până în 2015, o atracţie pentru vânătorii străini. Cabana are acum circuit închis şi poate fi închiriată doar cu o aprobare specială de la minister.

Click spune

Cabana a fost construită în 1979, având parter, etaj şi o pivniţă. A fost ridicată special pentru şederea liderului PCR la acţiunile de vânătoare. Ulterior, clădirea a fost extinsă pentru a putea găzdui şi suita lui Nicolae Ceauşescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net