Ajutor lunar de 7.500 de euro pentru familiile victimelor din Colectiv

Ultima actualizare:

    46 de oameni au murit în incendiul din Club Colectivfoto: Mihai Caliu
46 de oameni au murit în incendiul din Club Colectivfoto: Mihai Caliu

Familiile victimelor din Colectiv vor primi ajutor de urgenţă 7.500 de euro lunar. La această sumă se adaugă 1500 euro pentru cheltuieli de transport. Anunţul a fost făcut de premierul interimar, Sorin Câmpeanu, în şedinţa extraordinară a Guvernului după incendiul devastator.

În prezent, 30 de răniţi au fost transferaţi în spitale din străinătate, dintre aceştia zece au  plecat duminică noaptea spre clinici de specialitate din Marea Britanie şi Norvegia. Premierul interimar, Sorin Câmpeanu, a anunţat luni dimineaţă că plata acestor ajutoare urmează a se face în cel mult cinci zile de la primirea solicitării.

"Au fost înregistrate mai multe solicitări din partea familiilor pacienţilor internaţi în străinătate, după cum au fost înregistrate solicitări şi din partea familiilor celor 83 de pacienţi care sunt actualmente internaţi în spitalele din ţară. Pentru aceştia se acordă un sprijin, tot cu titlu de ajutor de urgenţă, în valoare de 6000 de lei pe lună, deci 200 lei pe zi pentru cheltuieli de cazare, masă şi alte cheltuieli. Sigur, aceste sume se acordă pe toată durata spitalizării, se acordă începând cu ziua în care au fost spitalizaţi şi se acordă în funcţie de numărul de zile de spitalizare, indiferent de perioada de spitalizare. Am avut solicitări din partea familiilor pacienţilor pentru a acorda acest sprijin, este posibil să acordăm acest sprijin din Fondul de rezervă al Guvernului, sumele disponibile vi le-am precizat, este vorba de 1,145 miliarde de lei, deci peste 250 milioane de euro. Vă spun asta pentru a vă asigura că există disponibilitate financiară şi nu sunt niciun fel de emoţii pe acest palier, şi există şi dorinţa de sprijin”, a declarat premierul interimar. 

Costurile pentru transport şi tratament sunt suportate de statul român, astfel că pentru fiecare pacient tratat în străinătate ar trebui alocaţi între 100.000 şi 150.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net