Șapte români au murit de coronavirus! Patru dintre victime au peste 70 de ani

Ultima actualizare:
Vasile Ouatu a dus echipa Unic Piatra Neamț în cupele europene la volei
Vasile Ouatu a dus echipa Unic Piatra Neamț în cupele europene la volei

Veștile rele vin din prima zi a săptămânii. În urmă cu puțin timp s-a anunțat al șaptelea deces în România, din cauza virusului COVID-19. Alarmant este faptul că două dintre victime nu avuseseră contact direct cu nici o persoană confirmată pozitiv și nici istoric de călătorie într-o zonă afectată.

UPDATE 20.10 Luni seară a fost înregistrat și cel de- al șaptelea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani, internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv în data de 21 martie. Pacientul necesita dializă și a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID 19 pe data de 20 martie și care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș unde a decedat.

UPDATE 18.50 A fost înregistrat al 6-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

UPDATE 14.00 A fost înregistrat al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020. Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Cronologie decese Coronavirus România

”În această dimineaţă (23 martie) a fost înregistrat al patrulea deces al unei persoane confirmată pozitiv la COVID 19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul Judeţean Suceava, cu afecţiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare)”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. Sursa citată a precizat că femeia nu are istoric de călătorie şi nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv. Acesta este al patrulea deces cauzat de coronavirus în România, numărul total al îmbolnăvirilor fiind de 576.

Duminică (22 martie) au fost înregistrate primele trei decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Cine este a treia victimă: Vasile Ouatu a fost viceprimar și patron al unei echipe de volei

Depistat pozitiv cu Covid-19 în 19 martie, la Piatra Neamț, Vasile Ouatu (70 de ani) este cel de-al treilea pacient din țara noastră care își pierde viața în urma pandemiei cu noul coronavirus. Viceprimar în Piatra Neamț, între 2004 și 2008, acesta a fost și patron al echipei feminine de volei din orașul moldav, pe care a promovat-o în Divizia A1, iar apoi a dus-o în zona cupelor europene.


    Vasile Ouatu a dus echipa Unic Piatra Neamț în cupele europene la voleiFoto: Facebook/VasileOuatu
Vasile Ouatu a dus echipa Unic Piatra Neamț în cupele europene la voleiFoto: Facebook/VasileOuatu

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică: ”În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (Covid-19). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani, care a fost internat în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 şi în data de 20 martie 2020  transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi”. Potrivit aceleiași surse, pacientul avea afecţiuni cronice preexistente, diabet, hipertensiune arterială. În urma anchetei epidemiologice nu s-a constatat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

Citește și:

Cum vor fi înmormântați românii uciși de coronavirus. Măsuri dureroase pentru familii

Record de pacienți vindecați de coronavirus la Timișoara! Ce schemă de tratament folosesc medicii de acolo

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net