Alarmă! 6 români au murit de gripă porcină

Ultima actualizare:

Medicii din vestul ţării sunt în stare de alertă încă de acum două săptămâni, când au apărut primele două cazuri de gripă porcină confirmate. Primul caz de gripă este al unei tinere de 15 ani, din Arad, care a decedat săptămâna trecută, iar al doilea, al unei tinere de 31 de ani, care s-a îmbolnăvit în luna a şaptea de sarcină, şi care se află acum în stare gravă, conectată la un plămân artificial.

Ieri a venit şi cea de-a treia confirmare a virusului AH1N1, tot la o gravidă. Ea a fost adusă la Timişoara, după ce a fost tratată la Cluj Napoca. Femeia are 30 de ani şi, la fel ca în cazul gravidei diagnosticate la sfârşitul lunii trecute cu gripă porcină, i s-a făcut o operaţie de cezariană de urgenţă, iar în acest caz copilul a fost salvat.

O altă victimă a temutei maladii a fost un bărbat din Constanţa, de 52 de ani. Fusese internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa în data de 24 februarie şi, după ce i s-a confirmat diagnosticul de gripă porcină şi starea i s-a agravat, a fost transferat la Terapie Intensivă, unde a decedat sâmbătă noapte. În afară de „porcină", bărbatul suferea de alte şase boli, printre care obezitate şi diabet.

Tatăl elevei din Arad care a murit de gripă porcină a ajuns şi el la spital, infectat cu acelaşi virus. Eleva de la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi" din Arad, care a murit în spital săptămâna trecută, era infectată cu gripă, dar şi cu stafilococul auriu, care a cauzat o septicemie. Acum şi tatăl fetei a fost confirmat cu o gripă de tip B şi a fost internat în spital. Medicii au prelevat probe şi de la colegii de şcoală ai fetei, dar şi de la profesori, pentru a se stabili dacă mai sunt şi alţi bolnavi de gripă. În paralel, conducerea şcolii la care învăţa fata a decis să suspende cursurile şi să dezinfecteze toate încăperile clădirii.

Un bărbat de 61 de ani din judeţul Cluj a decedat din cauza gripei, în 19 ianuarie. Bărbatul nu fusese vaccinat antigripal. Boala a debutat cu cinci zile înainte de spitalizare şi pacientul s-a tratat acasă cu paracetamol.

Un alt deces a fost înregistrat în 22 ianuarie, fiind vorba despre un copil de patru ani din Vaslui, care a fost diagnosticat cu infecţie acută respiratorie severă şi suferea de hipotrofie ponderală. Nu era vaccinat.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, o femeie de 55 ani vaccinată antigripal în 3 decembrie 2012 a decedat în 9 ianuarie după ce a fost internată cu bronhopneumonie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Un alt deces a fost înregistrat în judeţul Buzău, fiind vorba despre o persoană în vârstă de 37 ani, obeză.

Cu 10% mai multe viroze faţă de anul trecut

Cazurile de persoane bolnave de gripă porcină au crescut îngrijorător. Numărul e mai mare ca anul trecut, când nu am avut vaccin pentru această tulpină. În total, de la începutul sezonului de gripe, au decedat şase persoane, informează Ministerul Sănătăţii. Numărul virozelor respiratorii e, de asemenea, foarte mare: 113.774 de bolnavi, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Până în 24 februarie, se vaccinaseră 830.784 de persoane.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net