Alarmă falsă! Laptele „cancerigen” se întoarce în şcoli

Ultima actualizare:

Autorităţile locale din sectorul 2 i-au chemat azi pe reprezentanţii firmei care distribuie lapte în şcoli pentru verificări de specialitate. Edilii le-au cerut acte de conformitate pentru produsele distribuite în unităţile de învăţământ şi, potrivit unor surse din cadrul primăriei de sector, acestea au fost în regulă. Alarma dată ieri în şcolile din sector este, aşadar falsă, însă autorităţile au recunoscut că au decis retragerea produselor lactate destinate şcolarilor din precauţie, nu pentru a prejudicia în vreun fel notorietatea furnizorului de lactate.

Aşadar, circa 31.000 de elevi şi preşcolari din sectorul 2 vor primi de luni, din nou, lapte şi corn în şcoală de la acelaşi producător, SC Simultan SRL. Firma are contract pentru livrarea de produse lactate în şcolile din sectorul 2, sectorul 1, dar şi în şcolile din judeţele Timiş, Teleorman, Dolj şi Hunedoara.

Alarma s-a dat ieri după ce ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, anunţase într-o conferinţă de presă, că o cantitate importantă de lapte care prezenta toxine cancerigene a fost descoperită pe piaţa din România. Conform acestuia, laptele ar fi provenit de la un procesator din România şi de la o firmă din Ungaria, însă numele acestor firme nu a fost făcut public. Singurele care au reacţionat au fost autorităţile din sectorul 2, care au sistat livrarea laptelui în şcoli. Edilii au cerut verificarea firmei care livrează lapte în unităţile de învăţământ din sector, în scop preventiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net