Alarmant! 19 cazuri de infecție cu virusul West Nile, dintre care două decese

Ultima actualizare:

    Țânțarii pot fi nu doar deranjanți, dar pot transmite și boli periculoase, așa că metodele de a scăpa de ei sunt important de știutFoto:Shutterstock
Țânțarii pot fi nu doar deranjanți, dar pot transmite și boli periculoase, așa că metodele de a scăpa de ei sunt important de știutFoto:Shutterstock

Virusul West Nile face ravagii în România. Rapoartele Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată că 19 persoane au contactat boala, iar doi dintre pacienți au murit. Autoritățile dau vina pe temperaturile ridicate și umezeala extremă din ultima perioadă care au favorizat înmulțirea țânțarilor care transmit virusul.

Cazurile de infecții cu virusul West Nile au fost semnalate în Galaţi, Tulcea, Călăraşi, Buzău, Dolj, Iaşi, Mureş, Teleorman şi în Bucureşti.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din 3 iunie şi până în 28 august au fost înregistrate 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile. În această perioadă s-au înregistrat două decese: unul în Călăraşi şi unul în Buzău.

Cazurile de îmbolnăvări au fost semnalate în judeţele Călăraşi (4) Galaţi (3 - din care unul a avut expunerea atât în Galaţi, cât şi în Tulcea), Tulcea (două), Buzău (unul), Dolj (unul), Iaşi (unul), Mureş (unul), Teleorman (unul) şi în municipiul Bucureşti (cinci).

Medicii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Simptomele infecției cu virusul Virusul West Nile

Medicii spun că manifestările infecției cu Virusul West Nile sunt diverse. Unele sunt asemanatoare unei simple răceli, altele sunt semne de meningo-encefalită. Însă simptomele care impun prezentarea la medic sunt febra ridicată însoțită de durere de cap intensă, vărsături,rigiditate la nivelul gâtului. Ar mai fi și simptomele care apar de regulă în psihoze: deprimare, insensibilitate ori amuțire. Alteori pacientul poate fi dezorientat. În cazurile severe de infecție, apar convulsiile, pierderea vederii, paralizia și coma.

Citește și: 

Atenţie la ţânţari! Tot ce trebuie să ştii despre insectele ucigaşe

Alarmă! Europa, în pericol de a fi invadată de viruşi periculoşi

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net