Alba Iulia rămâne în carantină. Autoritățile au prelungit măsura pentru încă o săptămână

Ultima actualizare:

    Alba Iulia rămâne în carantină pentru încă șapte zile Sursă foto: Inquam Photos
Alba Iulia rămâne în carantină pentru încă șapte zile Sursă foto: Inquam Photos

Carantina nu a fost ridicată din 1 Decembrie în municipiile Alba Iulia, Blaj şi comuna Ciugud, chiar dacă iniţial autorităţile aprobaseră o decizie în acest sens. În cele din urmă dispusă prelungirea carantinei cu încă 7 zile deoarece în aceste localităţi rata de incidenţă a rămas ridicată.

Municipiile Alba Iulia, Blaj şi Sebeş, oraşele Abrud şi Cugir şi comuna Ciugud s-au aflat în carantină pentru 14 zile, începând din 17 noiembrie până în 30 noiembrie inclusiv.

Întrunit luni în şedinţă extraordinară, CJSU a aprobat unele măsuri restrictive pentru locurile cu incidenţă crescută: Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Ocna Mureş, Abrud, Teiuş, Almaşu Mare, Berghin, Câlnic, Ciugud, Crăciunelu de Jos, Gârda de Sus, Noşlac, Rimetea, Roşia Montană, Sâncel, Sântimbru, Săciori şi Şugag.

După câteva ore, având în vedere Avizele transmise în data de 30 noiembrie, respectiv recomandările INSP referitor la faptul că "măsura carantinării nu şi-a atins scopul", la nivelul CJSU Alba s-a luat decizia reanalizării aspectelor sesizate şi supunerea la vot a propunerii de prelungire cu 7 zile a măsurii de instituire a carantinei pentru UAT-urile cu incidenţă mare, respectiv Blaj, Alba Iulia şi Ciugud, relatează Hotnews.ro.

În urma votului exprimat în cadrul CJSU Alba, s-a luat hotărârea de prelungire cu 7 zile a carantinării, pentru Alba Iulia, Blaj şi Ciugud. Decizia a fost luată cu scopul de protecţie a populaţiei, precum şi de atenuare a impactului asupra sistemului sanitar, se arată în comunicatul emis de autorități. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net