Alba: UPDATE Cine sunt bătăuşii din Cugir trimişi după gratii. Inculpaţii, printre care liderul romilor şi fiul său, rămân în arest

Ultima actualizare:

UPDATE 18.10: Printre cei mai activi membri ai grupării "talibanilor" se regăsesc Bacrău Dorin Florin zis Gheza, Chiaburu Florin Sebastian, Lascu Gheorghe zis Românu şi Cristea Gabriel zis Cazacu.

UPDATE 16.50: Gruparea "talibanilor" a instaurat teroarea în Cugir de mulţi ani. Fiul unui fost director de la fabrica de electrocasnice (Iulius Weber), emigrat în SUA, s-a întors din America în 2006 pentru a iniţia o afacere la Cugir. A fost imediat luat în vizor de "talibani" care l-au ameninţat cu bătaia dacă nu plăteşte taxă de protecţie. Speriat, tânărul s-a întors repede în SUA, fiind nevoit să schimbe data biletului de plecare cu avionul.

"Avem numerele de telefon ale celor care l-au sunat pe fiul nostru şi asta e doar o mică probă, iar poreclele sunt Cazacu, Gheza, Gaga şi mai sunt şi alţii, dar aceştia au un palmares impresionant. E mare păcat să vii acasă cu gânduri bune, cu ideea de a investi aici, şi să pleci cu amar în suflet, să nu vrei să mai auzi de ţara ta. Unde e poliţia şi de ce nu se implică? A primit ameninţări şi fiica noastră, care are 20 de ani şi e fotomodel, aşa că ea a renunţat la biletul cu care trebuia să vină în ţară", a scris atunci Iulius Weber într-un email transmis presei din Alba Iulia.

UPDATE 16.10: Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursurile inculpaţilor. Prin urmare toţi cei 16 prezenţi astăzi la Curtea de Apel rămân în arest preventiv. De asemenea, sunt valabile în continuare mandatele de arest preventiv emise în lipsă pe numele a 11 inculpaţi.

UPDATE 15.40: Cosmin Gabriel Pienar senior este angajat la Primăriei Cugir în postul de referent pentru probleme cu romii. La dosar, în ajutorul inculpatului la susţinerea recursului, a fost depusă chiar şi o caracterizare din partea conducerii Primăriei Cugir.

UPDATE 14.50: Curtea de Apel Alba Iulia a finalizat judecarea recursurilor formulate de inculpaţi. Cauza a rămas în pronunţare. În general, avocaţii au solicitat eliberarea clienţilor pe motiv că nu s-au aflat la locul faptei în momentul producerii agresiunii sau că nu au avut motiv să o facă. O parte dintre inculpaţi au dat vina unii pe alţii pentru incidentul petrecut la discoteca Wake Up din Cugir, în 25 mai 2011, soldat cu rănirea foarte gravă a unuia dintre cei doi oameni de ordine. Din afirmaţiile inculpaţilor, dar şi a avocaţilor a rezultat implicarea directă a „talibanilor" în agresiune. Este vorba despre câteva persoane dintre cei pentru care s-au emis mandate de arest preventiv. "Era imposibil ca 30 de persoane să fie în acelaşi moment timp de 2 minute cât a durat agresiunea. Unii dintre inculpaţi, cum ar fi talibanii, aveau motiv să agreseze partea vătămată pentru că au fost îndepărtaţi de mai multe ori de la discotecă. Clientul meu nu a avut niciun motiv", a spus avocatul Marcel Simion, care îl reprezintă pe Vasile Sabău.

Avocatul preşedintelui Asociaţiei de Dezvoltare Comunitară a Romilor din Cugir, Cosmin Gabriel Pienar senior, dar şi al fiului acestuia Cosmin Gabriel Pienar junior, a afirmat în instanţă că împotriva lor există doar declaraţii ale unor martori. "Sunt doar consideraţii generice. Nimeni nu spune că l-ar fi văzut doar că ar fi fost prezent. Nu se arată mobilul pentru care cei doi Pienar ar fi participat la agresiune. Restul inculpaţilor au avut conflicte cu partea vătămată. Pienar era în relaţii bune cu victima", a spus avocatul. Când le-a fost oferit ultimul cuvânt cei doi inculpaţi Pienar au cerut proba cu detectorul de minciuni. "Solicit testul poligraf. Suntem nevinovaţi şi vrem să fim cercetaţi în libertate", a afirmat Cosmin Pienar senior.

Printre cei arestaţi se află şi preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Comunitară a Romilor din Cugir, Cosmin Gabriel Pienar senior, dar şi fiul acestuia Cosmin Gabriel Pienar junior, ambii porecliţi şi Pie. Interesante sunt şi poreclele altora dintre inculpaţi: Şobolanu, Bibanu, Cuba, Mami, Ţonţo, Bursucul.

Lista celor 27 de persoane pentru care există mandate de arest preventiv, 16 puse în executare, iar 11 în lipsă:

Coca Dorin Ilie, Roznovăţ Gabriel Alin, Matei Cristian Vasile, Sibişan Viorel zis Relucu, Sibişan Constantin zis Tică, Sibişan Viorel zis Siba, Sabău Vasile zis Bursucul, Coca Robert Adrian, Moldovan Mihai zis Cîrnu, Pienar Cosmin Gabriel Junior zis Pie, Cheţa Călin Andrei zis Cuba, Badea Ciprian Constantin zis Regăţeanu, Cristea Mircea Adrian, Badea Alexandru Marin, Niţu Cristian Gheorghe zis Livosu, Cristea Gabriel zis Cazacu, Cucu Alexandru Gabriel zis Bibanu, Lascu Nicolae zis Bebe, Lascu Gheorghe zis Românu, Bacrău Lucian Sergiu zis Şobolanu, Bacrău Dorin Florin zis Gheza, Vaşarhelean Graţian Ioan, Chiaburu Florin Sebastian, Ponivescu Anton Flaviu zis Mami, Nistor Florin zis Ţonţo, Pienar Cosmin Gabriel Senior, Vîjdea Traian Cosmin zis Vîjdoi.

Curtea de Apel Alba Iulia va judeca astăzi recursul inculpaţilor la sentinţa de arestare preventivă a Tribunalului. Rămâneţi pe alba.adevărul.ro pentru a afla decizia instanţei de judecată.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net