Alegeri locale. PSD pierde după 17 ani postul de primar din Târgu-Jiu în favoarea PNL

Ultima actualizare:

    PSD pierde în fața PNL după 17 ani
PSD pierde în fața PNL după 17 ani

Zi de alegeri în mai multe localități din țară. Cinci municipii, nouă orașe și 35 de comune și-au ales, în sfârșit, primarul după ce foștii edili fie au fost aleși în parlament fie au fost condamnați definitiv. Surpriza a constituit-o orașul Târgu-Jiu, după ce PSD a pierdut, prima dată în 17 ani, în favoarea PNL.

Primăria Târgu-Jiu și-a pierdut edilul după ce în toamna anului trecut, Florin Cârciumaru a fost ales în Senat. Pentru prima dată în ultimii 17 ani, social democrații pierd postul de primar în favoarea liberalilor, potrivit unui sondaj la închiderea urnelor realizat de universitatea de stat din localitate, conform Digi24.

Potrivit Autorității Electorale Permanente, prezența la vot a fost una scăzută, doar 33,04% dintre cei înscriși pe liste, au votat duminică, 11 iunie.

Votul nu a fost lipsit de incidente

Un bărbat condamnat penal, cu interdicţia de a-şi exercita dreptul de vot, a fost amendat contravenţional cu suma de 2 200 de lei, iar pe numele său a fost întocmit un nou dosar de cercetare penală după ce, duminică, a vrut să voteze pentru funcţia de primar al oraşului Băicoi, iar când i s-a adus la cunoştinţă că nu are acest drept a refuzat să părăsească sediul secţiei de votare.

Poliţiştii din Alba au deschis două dosare penale în cazul alegerilor locale parţiale din comuna Horea, fiind cercetate sesizări de corupere a votanţilor. În primul caz s-a reclamat că ar fi fost oferiţi bani unor localnici pentru a vota cu un anumit candidat, iar în al doilea caz s-a sesizat că reprezentanţii unui partid au oferit băuturi alcoolice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net