Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică în cele 18.802 de secţii de votare organizate în ţară pentru alegerile parlamentare. Nici de această dată, doamnele din politică nu au trecut neobservate, reușind să facă și parada modei, și parada declarațiilor. Însă, spre deosebire de alegerile locale din septembrie, când au purtat culori îndrăznețe, acum au fost ceva mai rezervate. Au purtat ținute aproape identice.


Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a postat pe Facebook, simultan cu deschiderea urnelor, un text foarte dur la adresa Guvernului: ”Votez mereu cu gândul la oameni. Politicienii au această datorie. Eu nu o simt doar ca pe o datorie, este chiar motivul pentru care am intrat în politică. Ce se întâmplă acum în ţară, cu un guvern liberal şi un preşedinte partizan, implicat brutal în campania electorală, nu poate fi tolerat... Să votăm, aşadar, pentru un guvern competent şi cu grijă faţă de fiecare român”, a scris Firea pe Facebook.

Gabriela Firea, asortată din cap până-n picioare

Discursul, dur, apariția, cuminte. Cel puțin dacă o comparăm cu ținuta violet pe care Firea a purtat-o la alegerile locale din 26 septembrie. Tot atunci, fostul primar al Capitalei a purtat o mască de protecție colorată, cu imprimeu care a stârnit curiozitate. Acum a ales o mască uni, lila.

gabriela-firea.jpg

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD şi candidatul PSD la Senat, a votat la Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa
foto: Facebook

La secţia de votare, imediat după ce şi-a exprimat opţiunea electorală, liderul PSD a declarat că a votat cu gândul la o majoritate parlamentară care să poată aduce românilor o formulă guvernamentală cu specialişti, cu oameni competenţi.

gabriela_firea1.jpg

Gabriela Firea a renunțat la culorile tari pe care le-a purtat la alegerile locale
foto: Facebook

Raluca Turcan, ținută clasică, elegantă

Vicepremieurul Raluca Turcan a declarat duminică, după ce a votat la alegerile parlamentare, că a votat pentru o Românie europeană şi pentru o Românie dezvoltată.

”Acesta este un moment unic în istoria României recente şi care poate să marcheze viaţa României şi a românilor, semnificaţia votului de astăzi este una istorică pentru că acest vot poate să ne ducă spre Europa, poate să ofere dezvoltare, instituţii puternice, sisteme publice funcţionale, acest vot de astăzi poate să ne conducă într-o perioadă de patru ani de stabilitate guvernamentală în care să construim”, a afirmat Turcan.

Ea a precizat că votul este unul sigur. ”I-aş îndemna pe toţi românii să meargă la vot şi dacă preţuiesc democraţia se înţeleagă că indiferent de ce scriu pe Facebook, de ce cred în interiorul sufletului, de ceea ce discută cu prietenii, nu se poate realiza dacă nu merg la vot. Democraţia se apără prin vot şi astăzi mi-aş dori ca românii să înţeleagă lucrul acesta”, a precizat vicepremierul. Și Raluca Turcan a mizat pe o apariție discretă la urne, palton alb, pantaloni negri, mănuși negre, eșarfă și o mască de protecție de unică folosință.

raluca_turcan.jpg

Raluca Turcan, ținută clasică
foto: Facebook

Monica Anisie, accesorii ca pată de culoare

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a spart cumințenia ținutei cu două accesorii viu colorate: eșarfa albastră și poșeta galbenă. În rest, și ea a optat pentru un palton discret, pastel, de un lila abia sesizabil.

monica_anisie.jpg

Monica Anisie, ministrul Educației
foto: Facebook

"Am venit dis-de-dimineață la vot pentru a vota pentru o Românie modernă, o Românie educată și îi invit pe toți cetățenii României să își exercite dreptul fundamental, dreptul de a vota! Românii trebuie să vină să voteze pentru copiii României!", a scris ea pe Facebook.

lia_olguta_vasilescu.jpg

Lia Olguța Vasilescu a purtat și ea tot un palton bej
foto: Bogdan Danescu / InquamPhotos

Lia Olguța Vasilescu, tot palton bej

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a votat la o secţie amenajată la Grădiniţa "Petrache Poenaru" din Craiova, împreună cu soţul ei, europarlamentarul Claudiu Manda. "Eu îi îndemn pe toţi craiovenii să iasă la vot, pentru că în următorii patru ani nu va mai fi niciun ciclu electoral şi cum votează acum, de asta vor avea parte patru ani de acum de acum înainte. Deci, craioveni şi români, ieşiţi la vot!", a declarat Vasilescu.

 

 
 
Loading...