Alegeri prezidențiale 2019. Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Dan Barna

Ultima actualizare:

    Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale 2019FOTO: Facebook
Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale 2019FOTO: Facebook

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale 2019, este unul din cei mai bine cotați politicieni. La 44 de ani, este bogat și are o soție frumoasă și deșteaptă. Cum arată și cu ce se ocupă Olguța Totolici, soția lui Dan Barna.

Dan Barna candidează la alegerile prezidențiale 2019, din partea USR-PLUS, și este unul din favoriții în cursa pentru Cotroceni. Este susținut de soția sa, Olguța Totolici.

Dan Barna, autobiografie

Dan Barna are 44 de ani, s-a născut pe 10 iulie 1975, la Sibiu. Uite cum se prezintă pe pagina oficială de candidat!

”Am 44 ani și sunt sibian. În copilărie îmi făceam vacanțele de vară în Poiana Sibiului și la Rășinari. Apoi liceul, la Gheorghe Lazar: volei, baschet și istorie – chiar voiam să mă fac arheolog. Dar ai mei m-au convins să dau la o facultate care să-mi dea ulterior mai multe opțiuni profesionale. Dacă tot i-am menționat pe ai mei: tatăl meu a lucrat în Italia - în construcții - vreme de 15 ani. Deci știu cum e.

Am făcut Dreptul, la București. Stăteam în gazdă cu Werther, motanul meu negru, și le acordam asistență juridică tinerilor la Centrul de Informare pentru Tineret. Am absolvit în 1998, iar apoi am avut o experiență care m-a marcat, la Institutul Internațional pentru Dreptul Dezvoltării. După care m-am angajat la o casă de avocatură serioasă unde am fost avocat de consultanță. Eram OK, doar că nu mă pasiona ceea ce făceam. Adică voiam să fac, nu doar să conspectez mii de pagini de legislație. Viața era ultra-confortabilă, dar nu era locul meu acolo. Așa că într-o bună dimineață mi-am dat demisia.

Norocul meu a fost să dau repede de un anunț al Delegației Comisiei Europene care căuta monitori de proiecte. Și așa a început totul. Au urmat 6 ani extraordinari (2001-2007) în care am trecut cam prin toate rolurile și pozițiile posibile pe care le poți avea în relație cu instituțiile europene: evaluator, monitor financiar, coordonator național de campanii, asesor, formator, consultant strategic. Apoi, pentru că România urma să adere la UE, am fost unul dintre cei 17 români admiși pentru a fi certificați internațional ca instructori în domeniul fondurilor structurale.

Unul dintre ceilalți 16 era Dragoș Jaliu, cu care m-am înțeles atât de bine încât am decis să fondăm o companie. Primul proiect s-a constituit într-un site - fonduri-structurale.ro - care a devenit rapid cea mai relevantă sursă privind finanțările din România.

Dar compania nu a fost singura schimbare din viața mea: tot în 2007 m-am căsătorit la Sibiu cu Olguța, care a fost impresionată, sper, de magnifica tocăniță pe care știam s-o gătesc.

Până în mai 2016, când am primit un telefon de la Dacian Cioloș. Avea nevoie de un expert în fonduri europene pentru poziția de Secretar de Stat la Ministerul Fondurilor Europene. M-am sfatuit cu Olguța, apoi cu partenerul meu, și în cele din urmă am decis să accept. Au fost 6 luni epuizante. În total, am ajutat la atragerea în România a 7,3 miliarde de euro”, scrie Dan Barna pe pagina sa de candidat.

Dan Barna, liderul Uniunii Salvaţi România, a intrat în politică în 2016, când partidul, pe atunci condus de Nicuşor Dan, intra în Parlament, la alegerile parlamentare.

Olguța Totolici este căsătorită cu Dan Barna din 2007. Este jurist, expert în fonduri europene.

Olguța Totolici este căsătorită cu Dan Barna din 2007
Olguța Totolici este căsătorită cu Dan Barna din 2007

Olguța Totolici lucrează de aproape 10 ani la OMV Petrom, unde ar câștiga circa 6.000 de euro lunar.

După ce a terminat, în 2004, Facultatea de Drept, a aprofundat domeniul juridic în cadrul Universității de la Sorbona, urmând două mastere, dintre care unul la Paris. Soția lui Dan Barna și-a luat doctoratul în dreptul muncii la Universitatea Titulescu, iar mai apoi cu un MBA la Universitatea din Hull, Marea Britanie.

Dan Barna, averea

Potrivit declarației depuse la BEC, Dan Barna are 13 conturi bancare care însumează 1.356.500 lei, deține un teren și trei imobile.

Citește și:

Alegeri prezidențiale 2019. Viorica Dăncilă, povestea broșei pe care o poartă în campania electorală

Alegeri prezidențiale 2019. Nouă secrete ale președintelui Klaus Iohannis

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net