Alegeri prezidențiale 2019. Laura Codruța Kovesi a votat la Helsinki

Ultima actualizare:

    Codruța Kovesi a votat la HelsinkiFoto: Facebook
Codruța Kovesi a votat la HelsinkiFoto: Facebook

Vineri, 22 noiembrie, a fost prima zi de vot în diaspora. Ca și în cazul primului tur, votul în turul al doilea al alegerilor prezidențiale 2019, în străinătate, durează tot trei zile. Încă din prima zi însă, mulți români din străinătate au votat, printre care și noul procuror-șef european, Laura Codruța Kovesi.

Potrivit Biroului Electoral Central, în total în străinătate au votat 17.969 de persoane, din care 466 - la secţii şi 17.503 - prin corespondenţă. Noul procuror șef european, Laura Codruța Kovesi, a votat la secția organizată la Helsinki, în Ambasada României din Finlanda.

La Helsinki, unde fosta șefă a DNA a mers la vot, până la ora 17:30 votaseră peste 90 de persoane. În Finlanda, mai există două secții de votare, la Turku și Mariehamn.

Peste 52.000 de români au votat în străinătate pentru cel de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale 2019 până la ora 18:00, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC), cu 10.000 mai mulți față de aceeași oră în primul tur, conform Digi 24. 

Ambasada României în Finlanda a anunțat, vineri, pe Facebook că „procurorul european, dna Laura Codruta Kovesi, a votat la sectia 118, la Helsinki”. Șefa Parchetului european a fost fotografiată lângă urna de vot și cu membrii secției de votare din Finlanda.

Votul în străinătate pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale a început, vineri, la ora 1.00, în Noua Zeelandă şi Australia şi se va încheia luni, la ora 7.00, se arată în îndrumarul electoral elaborat de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net