Alegeri prezidențiale 2019. Nouă secrete ale președintelui Klaus Iohannis

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis este președintele României de aproape cinci ani. A câștigat alegerile prezidențiale din 2014, prin vot masiv din DiasporaFOTO: adevarul.ro
Klaus Iohannis este președintele României de aproape cinci ani. A câștigat alegerile prezidențiale din 2014, prin vot masiv din DiasporaFOTO: adevarul.ro

Pe 10 noiembrie mergem la vot pentru primul tur al alegerilor prezidențiale. Klaus Iohannis se află în fruntea preferințelor, conform sondajelor realizate până acum. Președintele Iohannis nu s-a ferit să ne arate că se bazează pe soția sa, Carmen, că îi place să schieze și să joace tenis. Uite 9 secrete ale președintelui Klaus Iohannis!

Klaus Iohannis este președintele României de aproape cinci ani. A câștigat alegerile prezidențiale din 2014, prin vot masiv din Diaspora, iar acum speră să câștige încă un mandat.

Klaus Iohannis a scris trei cărți care s-au bucurat de mare succes la public. Pe președinte l-am văzut cu bicicleta prin București, la schi, în excursii la munte sau jucând golf.

Ce nu știați despre Klaus Iohannis

Click! vă prezintă și alte lucruri puțin cunoscute despre președintele României, Klaus Iohannis.

• Vârstă: 60 de ani • Zodie: Gemeni • Înălţime: 1,92 m, poartă nr. 45 la pantofi • Starea civilă: Căsătorit cu Carmen, fără copii • Pasiuni: drumeţiile, mersul pe bicicletă, cultivă trandafiri, tenisul • Studii: Facultatea de Fizică, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj • Carieră: profesor de fizică, inspector şcolar general, primar al Sibiului, reales în  2004,  2008 şi 2012, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

1. Familia sa este de 850 de ani în Transilvania. Înainte de a fi numit în mod oficial candidat la prezidenţiale, preşedintele PNL şi candidatul Alianţei Creştin Liberale în cursa pentru Cotroceni a mărturisit într-un interviu pentru adevarul.ro, că familia sa are rădăcini adânci în Transilvania, încă de pe vremea lui Mihai Viteazul, şi se consideră un bun român. „Strămoşii mei au venit acum 850 de ani în Transilvania. S-au aşezat în zona Sibiului şi de atunci tot acolo trăim. Nu am nici un strămoş care a venit din altă parte. Acuma, totuşi, pentru ţara noastră, 850 de ani e destul de mult... Şi pot să spun că sunt de aici. Am documente scrise care atestă, cam de la 1500 cu siguranţă, că familia Iohannis a existat în zona Sibiului, mai exact în Cisnădie... Părinţii mei, bunicii mei, străbunicii mei, toţi au fost în zona, şi au trăit în zona Sibiului”, mărturisea el.

2. Părinţii lui nu au fost niciodată severi. “Familia mea, indiferent cât mergem în urmă, a fost întotdeauna o familie de condiţie medie, nici bogaţi, dar nici săraci lipiţi pământului”, spune el. În plus, părinţii lui nu l-au certat niciodată pe vrema când era şcolar.

3. A luat cursuri de dansuri şi bune maniere. În timpul facultăţii, viitorul preşedinte a locuit într-o cameră de cămin de 15 mp, împreună cu alţi 6 studenţi, toţi saşi. Colegii îl descriu ca un tip manierat şi politicos, care la un moment dat chiar s-a înscris la un curs de dansuri şi bune maniere.

4. A ieşit în stradă la Revoluţie. ” În 1989, am ieşit şi eu în stradă, împreună cu toţi ceilalţi oameni care au urmat imediat semnalul dat la Timişoara”, a povestit Iohannis.5. Noul preşedinte este foarte priceput în gospodărie. Îi place să meşterească, repară tot ce e nevoie în casă, grădină şi pivniţă, ba chiar şi-a pus singur gresie şi faianţă.

6. Părinţii săi au emigrat în Germania după 1989. “Aveau meserii simple: mama soră medicală, tata tehnician la o firmă din Sibiu. Ei au plecat în Germania fiind deja pensionari”, declara Johannis într-un alt interviu. Acum, Gustav ­Heinz Johannis şi mama viitorului preşedinte trăiesc ­într-un orăşel numit ­Würzburg şi-i trimit fiului ciocolată şi cafea de Crăciun.

7. Nu a gătit niciodată. „Cred în diviziunea muncii: unii oameni se pricep la gătit, pe când alţii se pricep mai mult la aprecierea mâncării. Eu mă număr printre aceia care apreciază”, a recunoscut primarul Sibiului, care prefer ciorba de perişoare, dar şi mâncarea asiatică.

8. Drumeţiile şi trandafirii sunt pasiunile sale. Fostul primar al Sibiului are o grădină superbă plină de trandafiri, pe carte i-a botezat. Grădinăritul e cea mai relaxantă activitate a sa.

9. 30 de ani a mers la serviciu pe bicicletă. Pe vremea când era profesor  “de ţară” străbătea 2 km pe uliţele desfundate indiferent de vreme. Nici când a ajuns primar nu a renunţat la acest obicei.

Citește și:

Carmen și Klaus Iohannis, lecție de stil la încoronarea Împăratului Naruhito. De ce a ales prima doamnă rochie albastră

Prima doamnă Carmen Iohannis şi-a făcut unghiile ca Anda Adam. Manichiura a atras toată atenţia

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net