Alegeri prezidențiale 2019. Pălăria lui Mircea Diaconu a fost vândută cu 10.000 de euro

Ultima actualizare:

    Mircea Diaconu a dăruit pălăria purtată de el în filmul ”Profetul, aurul și ardelenii”, în 1978FOTO: cinemagia.ro
Mircea Diaconu a dăruit pălăria purtată de el în filmul ”Profetul, aurul și ardelenii”, în 1978FOTO: cinemagia.ro

Mircea Diaconu candidează la alegerile prezidențiale 2019, ca independent, dar susținut logistic de Pro România și ALDE. Aflat în campanie electorală, marele actor a povestit că a avut o surpriză de proporții: pălăria purtată de el în filmul ”Profetul, aurul și ardelenii” a fost vândută la licitație cu 10.000 de euro.

În semn de respect pentru sacrificiul luptătorilor români în teatrele de operații, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, în colaborare cu casa de licitații Artmark, a organizat Licitația caritabilă ”Pentru cei rămași”.

Mircea Diaconu a dăruit pălăria purtată de el în filmul ”Profetul, aurul și ardelenii”, în 1978.

Au fost scoase la vânzare prin licitație obiecte de colecție, ce au aparținut personalităților marcante ale societății românești: artiști, scriitori, politicieni, istorici, jurnaliști, sportivi sau oameni de afaceri.

Pălăria actorului Mircea Diaconu, bicicleta jurnalistului Lucian Mândruță, adidașii Gabrielei Szabo sau o fotografie panoramică de pe un vârf de 8000 de metri altitudine a alpinistului Alex Găvan sunt doar câteva dintre piesele care dau o valoare deosebită Licitației ”Pentru cei rămași’’.

Cu banii strânși din astfel de acțiuni se va construi Primul Centru de Recuperare, Refacere și Reabilitare al Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații.

”Profetul, aurul și ardelenii” este un film românesc din 1978, regizat de Dan Pița. El este primul film dintr-o trilogie eastern care mai cuprinde ”Artista, dolarii și ardelenii” (1980) și ”Pruncul, petrolul și ardelenii” (1981).

Mircea Diaconu a dăruit pălăria purtată de el în filmul ”Profetul, aurul și ardelenii”, în 1978. A fost adjudecată la 10.000 de euro
Mircea Diaconu a dăruit pălăria purtată de el în filmul ”Profetul, aurul și ardelenii”, în 1978. A fost adjudecată la 10.000 de euro

În acest film, frații Traian și Romulus Brad, originari din Poplaca (Transilvania), pleacă în America în căutarea celui de-al treilea frate, Ion, emigrat cu 7 ani în urmă. Mircea Diaconu a jucat rolul lui Romulus Brad, Romi, și a purtat această pălărie care a fost scoasă la licitație pentru un preț de pornire de 100 de euro.

Spre surprinderea tuturor, pălăria a fost dorită de mulți admiratori ai filmului respectiv și ai marilor actori care au jucat în film și așa s-a ajuns la suma de 10.000 de euro, cu care a fost adjudecată.

Un tricou cu autograful handbalistei Cristinei Neagu adjudecat la 450 de euro

Spre comparație, bicicleta lui Lucian Mîndruță a pornit de la 200 de euro și s-a vîndut cu 300, o statuetă oferită de Victor Ponta s-a vîndut cu 250 de euro, de la 100 pornirea, un stilou al lui Raed Arafat cu 250 de euro, de la 80 pornirea, o icoană oferită de Dan Puric cu 100 de euro, de la 20 pornirea, un tricou cu autograful lui Hagi cu 150 de euro de la 80 pornirea, un tricou purtat de Doina Melinte la JO cu 50 de euro de la 50 pornirea.

Un tricou cu autograful handbalistei Cristinei Neagu a plecat de la 50 de euro și a fost adjudecat cu 450 de euro, un tricou al echipei de fotbal Rapid, cu autografele jucătorilor, a fost adjudecat cu 300 de euro. Ionuț Butoi militarul-erou a dăruit medalia de argint câștigată la Jocurile Paralimpice din 2017. A plecat de la 50 de euro și a fost adjudecată cu 1.200 de euro.

”M-a impresionat să aflu că pălăria cu care am jucat în filmele despre ardelenii ajunși în Vestul Sălbatic a avut un mare succes la o licitație caritabilă pentru veteranii din teatrele de operații. A fost încă o dovadă a forței oamenilor tăcuți ai României care ajung să se exprime atunci când motivația le este pusă în mișcare”, a scris Mircea Diaconu pe pagina sa de Internet.

Citește și:

Alegeri prezidențiale 2019. Theodor Paleologu, tată la 21 de ani. Cum arată fiul

Alegeri prezidențiale 2019. Pe Kelemen Hunor îl știe toată lumea, dar uite cum arată mireasa lui!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net