Alegeri prezidențiale 2019. Paleologu: ”Mircea Diaconu este un actor bun în roluri de prost”

Ultima actualizare:

    Theodor Paleologu este susținut de Traian Băsescu și PMP la alegerile prezidențiale 2019foto: arhivă personală
Theodor Paleologu este susținut de Traian Băsescu și PMP la alegerile prezidențiale 2019foto: arhivă personală

Vestea că ALDE și Pro România au decis să susțină candidatura lui Mircea Diaconu la președinția României a produs rumoare printre ceilalți candidați. Primul care a reacționat, pe pagina personală de Facebook, a fost Theodor Paleologu, candidatul PMP.

Candidatul PMP la Preşedinţie, Theodor Paleologu, a ironizat cele două formațiuni politice pentru alegerea de a-l susține pe Mircea Diaconu, unul dintre actorii de marcă ai României, europarlamentar în perioada 2014-2019.

Paleologu a scris pe Facebook că Diaconu este bun actor în roluri de prost şi a găsit pe alţii mai proşti, ALDE şi Pro România, care n-au fost în stare să genereze o candidatură cât de cât plauzibilă.

„Mircea Diaconu este bun actor în roluri de prost. Şi a găsit pe alţii mai proşti: ALDE şi Pro România n-au fost în stare să genereze o candidatură cât de cât plauzibilă”, a scris Paleologu pe pagina sa de Facebook.

El a explicat în comentarii faptul că ţinta ironiei nu a atât Diaconu, cât ALDE şi Pro România. „Ştiu, e plicticos să tot explici ironii”.

Pro România şi ALDE au anunţat, luni, că au decis să îl susţină pe candidatul independent la Preşedinţie Mircea Diaconu.

Paleologu explică de ce a folosit cuvântul ”prost”

Luat la rost de comunitatea virtuală pentru folosirea cuvântului ”prost” în contextul în care anunțase că intră în cursa electorală pentru a ridica nivelul dezbaterii, Paleologu a revenit cu lămuriri. ”Văd că unele spirite delicate s-au șifonat de faptul că am utilizat cuvinte îngrozitoare în precedenta mea postare: «prost» și «proști» («vai, vai, domnule Paleologu, vă credeam un om cult și manierat, vă credeam un diplomat»).Consider că studierea prostiei omenești e o temă imensă a istoriei culturale (exemple: Homer, Lucian de Samosata, Erasmus, Montaigne, Voltaire, Flaubert, Caragiale, Eugen Ionescu etc.). Am scris și am ținut cursuri pe această temă.Cred, de asemenea, că prostia e principalul factor explicativ în politica românească. E o valoare sigură. Mereu poți miza pe prostia adversarului.Evident că am aplaudat panarama lui Mircea Diaconu de pe scările Ateneului și am fost încântat de susținerea pe care i-o acordă ALDE și Pro România.”

Citește și:

Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale. «PSD a promovat incompetența ca politică de stat»

Alegeri prezidențiale 2019. Cum pot vota românii din Diaspora. Se fac înscrieri până în 11 septembrie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net