Alegeri prezidențiale 2019. Gabriela Firea, din nou prima la vot. Pentru ce au votat politicienii

Ultima actualizare:

    Primarul general al Capitalei și ministrul de interne au fost în jurul orei 7.00 și au fost nevoiți să aștepte puțin până a putea vota la alegerile prezidențiale 2019FOTO: INQUAM
Primarul general al Capitalei și ministrul de interne au fost în jurul orei 7.00 și au fost nevoiți să aștepte puțin până a putea vota la alegerile prezidențiale 2019FOTO: INQUAM

Printre primii care au venit să voteze astăzi, 24 noiembrie, au fost politicienii. Primarul general al Capitalei și ministrul de interne au fost în jurul orei 7.00 și au fost nevoiți să aștepte puțin până a putea vota la alegerile prezidențiale 2019. Pentru ce au votat politicienii.

Peste 18,2 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi, astăzi, 24 noiembrie, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale 2019. Votarea are loc până la ora 21.00, dar secţiile unde sunt cozi pot rămâne deschise până la ora 23.59.

În străinătate, procesul electoral a început în noaptea de joi spre vineri şi continuă până luni, la ora 7.00. La primul tur al alegerilor prezidenţiale, prezenţa a fost de 51,19%, 675.348 persoane votând în Diaspora.

Politicienii au ieșit la vot de la primele ore ale dimineții, astăzi, 24 noiembrie. Uite când și pentru ce au votat politicienii!

Ora 7.04. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a votat duminică, 24 noiembrie, la ora 7.04, fiind printre primii politiceni care au venit la acest tur de scrutin.

“Am votat pentru o Românie în care toţi cetăţenii să fie respectaţi indiferent cărei categorii socio-profesionale aparţin, pentru un dialog mai direct cu toţi cetăţenii din România, mai apropiat, mai cald pentru înţelegerea nevoilor tuturor, pentru respectul faţă de valorile câştigate după Revoluţie. Mă refer în primul rând la libertatea presei, la diversitatea opiniilor care vin din partea mass-media, de asemenea, pentru pluripartidism cred că au trecut acele epoci în care există un singur partid, partidul unic, democraţie înseamnă diversitate de opinii, multe partide, multe publicaţii, multe televiziuni şi este normal să fie aşa şi ar fi păcat să regresăm, în loc să facem paşi înainte pentru democratizarea ţării noastre”, a declarat Gabriela Firea, citată de new.ro.

Ora 7.09. Marcel Vela, ministrul de interne

Ministrului de interne, Marcel Vela, a afirmat după ce a votat la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, că a votat pentru o ţară normală, şi pentru nepoţica sa, pentru ca ea să trăiască într-o ţară normală.

“Astăzi este bine să votăm pentru normalitate, pentru o ţară normală şi în special am votat pentru nepoţica mea şi pentru un viitor normal ca să trăiască într-o ţară normală”, a declarat Vela la ieşirea din secţia de votare, citat de news.ro. Marcel Vela a precizat că aproximativ 39.000 poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai IGSU veghează la buna desfăşurare a procesului electoral.

Ora 8.00 Viorica Dăncilă și Ludovic Orban

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a declarat duminică, după ce a votat în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale 2019, că a votat pentru o Românie care să meargă înainte, nu înapoi, spre vremuri în care nu aveam drepturi, nu aveam libertăţi. ”Am votat pentru o Românie care să meargă înainte, nu înapoi, spre vremuri în care nu aveam drepturi, nu aveam libertăţi, pentru că toată puterea era în mâinile unui singur om. Am votat pentru un mandat la Cotroceni în care să vedem mai multă implicare, mai multă muncă, mai mult respect şi devotament pentru poporul român şi pentru interesele noastre naţionale. Am votat cu inima şi din inimă pentru România şi pentru români”, a declarat Viorica Dăncilă după vot, citată de news.ro.

Tot la ora 8.00, a votat și actualul premier, Ludovic Orban. “Am votat la fel ca în primul tur, am votat normal, am votat o Românie democratică, respectată în lume, pentru o Românie în care fiecare român să aibă şansa să reuşească în viaţă, să ducă o viaţă normală, firească. De asemenea, am votat pentru o Românie care să se dezvolte, o Românie în care instituţiile statului să servească cetăţeanul, în care legea e lege pentru toţi, o Românie care să fie casa fiecărui român, atât de primitoare încât să-i facă pe cei din diaspora să se întoarcă acasă”, a afirmat Ludovic Orban, citat de news.ro.

Ora 9.05. Președintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a a votat la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale la ora 9.05. ”Eu personal am votat pentru o Românie modernă, o Românie europeană, o Românie normală şi vă invit pe toţi dragi români să veniţi la vot. Astăzi este o zi extrem de importantă, votăm pentru viitorul României, pentru direcţia în care va merge România mai departe. Astăzi este ziua campionilor cu ştampila «votat» în mână. Dragi români, fiţi toţi campionii astăzi!”, a spus preşedintele.

Ora 9.55. Vicepremierul Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat jurnaliştilor, la ieşirea din secţia de votare, că România are nevoie de solidaritate. “Niciodată nu a fost mai important momentul votului ca acum. Realmente nu mai avem timp. Politicienii slabi prind putere când oamenii buni nu se solidarizează. Îi chem pe românii de bună credinţă să meargă la vot, să se solidarizeze şi să pună ştampila pentru un viitor demn şi prosper, pentru un viitor în care legea se aplică şi instituţiile statului îşi fac datoria. România are nevoie în momentul de faţă de solidaritate. România îi cheamă pe români să se solidarizeze, să îşi facă vocea auzită şi forţa oamenilor de bună credinţă să îşi pună amprenta pe viitorul ţării noastre”, a afirmat Raluca Turcan, citată de news.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net