Alegeri prezidenţiale 2019. Peste 378.000 de români din Diaspora au votat în două zile

Ultima actualizare:

    Români din Marea Britanie așteaptă la o secție de votare din Barking, LondraINQUAM Photos / Marius Zmărăndescu
Români din Marea Britanie așteaptă la o secție de votare din Barking, LondraINQUAM Photos / Marius Zmărăndescu

Mobilizare în Diaspora. Numărul alegătorilor care au votat la secţiile din străinătate pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a depăşit 370.000.

UPDATE: În două zile de vot în Diaspora a adunat 378.000 de oameni care s-au prezentat la urne. Lor li se adaugă 17.503 români care au votat prin corespondență.

UPDATE: 18:30- Prezență mai mare decât în turul I! În cele 838 de secții de votare amenajate în străinătate, s-au prezentat 285.000 de români să-și exercite dreptul de vot. Împreună cu cei 17.503 alegători care au votat prin corespondență, numărul electorilor din diaspora a trecut de 300.000.

Turul doi de scrutin, în care au rămas contracandidații Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, este în plină desfășurare în străinătate. Potrivit datelor Biroului Electoral Central, sâmbătă, în jurul orei 15.15, numărul alegătorilor care au votat la secţiile din străinătate a depăşit 200.000. La aceştia se adaugă 17.503 de voturi trimise prin corespondenţă. Astfel, numărul total al românilor din străinătate care au votat deja pentru al doilea tur de scrutin al agelerilor prezidenţiale a ajuns la 217.820. În primul tur al algerilor prezidenţiale, până sâmbătă, la ora 15.00, votaseră 153.062 de alegători.

O secție de vot din Italia, mutată din cauza inundațiilor

Potrivit MIniterului Afacerilor Externe, a doua zi de vot este la acest moment în desfăşurare la secţiile de votare din Europa, Asia, Africa şi Australia. MAE precizează că secţia de votare nr. 427 din Savona, Italia a fost mutată la adresa Palazzo Comunale, Piazza Sisto IV, Savona, conform deciziei Autorităţii Electorale Permanente din data de 22 noiembrie 2019, ca urmare a unei situaţii de forţă majoră (cod roşu de inundaţii). Votul în cadrul celor 835 de secţii organizate în străinătate a început vineri, 22 noiembrie, iar cetăţenii români din străinătate pot în continuare să îşi exercite dreptul de vot la acest scrutin astăzi şi mâine, în intervalul 7.00-21.00.

Harta interactivă a secţiilor de votare, publicată pe site-ul MAE

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români aflaţi în străinătate pe durata alegerilor prezidenţiale de a se prezenta la vot pe durata ambelor zile pentru a evita eventuale aglomerări în cursul zilei de mâine. Harta interactivă a secţiilor de votare poate fi accesată pe site-ul oficial al MAE: http://www.mae.ro/maps/4083. Votul în străinătate pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a început, vineri, la ora 1.00, în Noua Zeelandă şi Australia şi se va încheia luni, la ora 7.00. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente (AEP), 715.064 de persoane cu drept de vot locuiesc în străinătate şi pot vota la una dintre cele 835 de secţii de votare. În diaspora, votul se derulează pe durata a trei zile. La primul tur au votat în străinătate 675.348 persoane, dintre care 25.189 prin corespondenţă.

Citește și:

Cristinel Dăncilă, despre ironiile la adresa soției sale: «A fost un model de corectitudine şi de inteligenţă»

8 lucruri inedite despre candidaţii la Cotroceni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net