Alegeri prezidențiale 2019. Klaus Iohannis a câştigat alegerile. Peste 9 milioane de români au votat în țară

Ultima actualizare:

    Carmen Iohannis a votat la Sibiu. Prima doamnă a declarat că nu intenționează, deocamdată, să plece la Bucureștifoto: Turnul Sfatului
Carmen Iohannis a votat la Sibiu. Prima doamnă a declarat că nu intenționează, deocamdată, să plece la Bucureștifoto: Turnul Sfatului

Românii şi-au ales președintele duminică, 24 noiembrie. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă s-au confruntat în turul II al alegerilor prezidențiale 2019, primele rezultate exit poll urmând a fi prezentate la ora 21.00. În primul tur al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a obținut 37,82% (3.485.292 voturi), iar Viorica Dăncilă - 22,26% (2.051.275 voturi).

UPDATE 21.00. Klaus Iohannis a învins-o pe Viorica Dăncilă. Conform datelor BEC, prezenţa la vot a fost de aproximativ 50%.  Klaus Io0hannis a obţinut 64,8% din sufragii, iar Viorica Dăncilă, 35,2%

UPDATE 20.30 Peste 9 milioane de români au votat, în ţară, până la această oră. Prezenţa la urne este de 49,60 %. Cei mai mulţi alegători au ieşit să voteze în judeţul Ilfov. 67,83% este prezenţa la urne în acest judeţ. În Cluj, prezenţa la vot este de 61,60%, iar la Sibiu de 57,80%. cei mai puţini alegători au ieşit la vot în Harghita, unde prezenţa la urne a fost de doar 22,73%

UPDATE 20.00 Peste 8,9 milioane de români au votat pâna la această oră. Prezenţa la vot a ajuns la 49,02%

UPDATE 19.20 Peste 8,6 milioane au ieşit la vot până la această oră. Prezenţa la vot a ajuns 47,66%. 

O femeie de 69 de ani a murit în curtea secției de votare, în județul Argeș

O femeie de 69 de ani din județul Argeș a murit, duminică, la scurt timp după ce a votat. Femeii i s-a făcut rău în curtea unei secții de votare din localitatea Ștefănești, fiind resuscitată, dar fără succes.

UPDATE 17.30 Peste 7,8 milioane de români au votat până la această oră. Prezența a ajuns la 42,51%.

UPDATE 17.00 Peste 7,3 milioane de români au votat până la această oră în țară, adică aproape 40% din totalul alegătorilor înscriși pe liste. Județele fruntașe sunt Ilfov (52,12%), Cluj (46,76%), Brașov (45,41%) și Sibiu (45,31%). În București, prezența la vot este de 41,74%. În Diaspora au votat peste 760.000 de alegători.

UPDATE 16.00 Până la această oră au votat 6,5 milioane de români, adică 35,81% din totalul alegătorilor înscriși pe liste.

Un nou record de voturi în Diaspora

UPDATE 15.30 În Diaspora au votat 679.780 de persoane, ceea reprezintă un nou record. În turul I au votat 675.348 de alegători, dintre care 25.189 prin corespondență.

UPDATE 15.00 Până la această oră au votat 5.760.354 de persoane în țară, adică 31,62% din totalul alegătorilor. În județul Ilfov prezența la vot este de 40,67%. În Diaspora au votat 653.672 de persoane.

UPDATE 14.15 A fost depășit pragul de 5 milioane de votanți în țară. În Diaspora, până la această oră au votat peste 600.000 de alegători.

UPDATE 14.00 Până la această oră au votat 4.893.046 de români, față de 4.555.343 câți merseseră la urne în urmă cu două săptămâni. Prezența la vot la ora 13.00 a fost de 26,85%.

Primarul și viceprimarul din Potcoava, Olt, le-ar fi oferit bani cetățenilor ca să voteze

Primarul şi viceprimarul unui oraş din judeţul Olt sunt cercetaţi de poliţişti, după ce ar fi oferit bani cetăţenilor pentru a merge la vot. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, duminică, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Potcoava au fost sesizati prin apel la 112 cu privire la faptul că primarul şi viceprimarul oraşului Potcoava oferă bani cetăţenilor pentru a merge la vot. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul IPJ Olt şi din cadrul Poliţiei oraşului Potcoava, oamenii legii întocmind dosar de urmărire penală pe numele celor doi pentru săvârşire infracţiunii de coruperea alegătorilor.

UPDATE 13.00 Peste patru milioane de români s-au prezentat la vot în țară, până la această oră. Mai precis, s-au prezentat la urne 4.155.839 de votanți, ceea ce înseamnă 22,89 % din totalul persoanelor înscrise pe liste. În străinătate s-au înregistrat 532.366 de votanți.

Încă un mort lângă secția de votare, în Dolj

UPDATE 12.50 Un al doilea deces în județul Dolj, în preajma unei secții de votare. Un bărbat în vârstă de 81 ani, din localitatea Apele Vii, şi-a pierdut viaţa în timp ce se afla lângă secţia de votare. Bărbatul, cunoscut cu probleme cardiace, a fost resuscitat, fără, însă, să poată fi readus la viaţă. Este al doilea deces produs în judeţul Dolj, după ce, înainte de prânz, un bărbat în vârstă de 80 ani din Amărăştii de Sus a decedat în incinta secţiei de vot din localitate. Nici pentru acesta medicii nu au mai putut face nimic.

Carmen Iohannis: ”Rămân deocamdată acasă”

UPDATE 12.40 Soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen, a votat, duminică, la o secţie din municipiul Sibiu şi a adresat un îndemn tuturor românilor să participe la scrutin. ”Vă invit pe voi toţi, dragi români, să veniţi la vot, să nu subestimaţi ziua de astăzi, importanţa ei şi să o transformaţi într-o zi de glorie”, a spus Carmen Iohannis, la ieşirea din secţia de votare, conform News.ro. ”Am votat şi mă simt bine. Vă invit pe voi toţi, dragi români, să veniţi la vot, să nu subestimaţi ziua de astăzi, importanţa ei şi să o transformaţi într-o zi de glori. Doamne ajută”, a declarat Carmen Iohannis, la ieşirea din secţia de votare. Întrebată dacă rămâne la Sibiu sau pleacă la Bucureşti, soţia şefului statului a spus: ”Rămân deocamdată acasă”.

UPDATE 12.30 Liderul PLUS Dacian Cioloș a votat în Teleorman, la Sala Polivalentă din Alexandria, transmițând că viitorului președinte ar trebui să aibă un mandat „mai dinamic”. ”Nu e prima dată când vin în Teleorman și o să vin tot mai des, pentru că e o parte a României de care ar trebui să ne pese din ce în ce mai mult, pe care am lăsat-o deoparte, pentru că, din păcate, s-a dezvoltat cultura asta populară a fiefurilor în care te duci sau nu te duci și cred că trebuie să depășim lucrul acesta. Suntem cu toții cetățeni români și trebuie să ne pese unii de alții”, a declarat Cioloș la ieșirea de la vot.UPDATE 12.00 Până la această oră 3.024.679 de români au mers să voteze în turul II al prezidențialelor, prezența fiind mai mare decât în primul tur cu peste 100.000. În urmă cu două săptămâni în primul tur al alegerilor votaseră 2.882.075 de români, la aceeași oră de referință.

Un bărbat a murit în secția de votare

UPDATE 11.50 Unui bărbat de 80 de ani din localitatea Amărăştii de Sus, județul Dolj, i s-a făcut rău în timp ce se afla în secţia de votare din localitate, pierzându-şi cunoştinţa, a anunțat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj. Bărbatul a primit îngrijiri medicale, dar în ciuda eforturilor depuse de medici, nu a mai putut fi salvat.

Prezență record în Diaspora

Aproape 400.000 de români au votat în Diaspora până duminică la ora 10.00, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC). Comparativ, în primul tur, până la aceeași oră, votaseră în diaspora 315.042 de alegători.

În total, până duminică, la ora 10.00, au fost 397.817 de votanți în Diaspora, dintre care 380.314 sunt votanți pe liste suplimentare, iar 17.503 au votat prin corespondență.

Klaus Iohannis: ”Astăzi este o zi extrem de importantă”

Candidatul Klaus Iohannis a votat în jurul orei 9:00, la liceul Jean Monnet din București. La ieșirea de la vot a declarat că a votat pentru o Românie modernă, europeană, normală, invitându-i pe toţi românii să vină la vot.

”O zi foarte, foarte importantă astăzi. Eu personal am votat pentru o Românie modernă, o Românie europeană, o Românie normală şi vă invit pe toţi dragi români să veniţi la vot. Astăzi este o zi extrem de importantă, votăm pentru viitorul României, pentru direcţia în care va merge România mai departe. Astăzi este ziua campionilor cu ştampila «votat» în mână. Dragi români, fiţi toţi campionii astăzi!”, a spus preşedintele, potrivit news.ro.

Viorica Dăncilă: ”Am votat pentru o Românie care să meargă înainte”

Viorica Dăncilă a votat pe listele suplimentare la Colegiul "Sfântul Sava" din Bucureşti, unde a venit însoţită de soţul ei şi de Olguţa Vasilescu, în jurul orei 8:00.

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a declarat că a votat pentru o Românie care „să meargă înainte, nu înapoi, spre vremuri în care nu aveam drepturi, nu aveam libertăţi”.

„Am votat pentru o Românie care să meargă înainte, nu înapoi, spre vremuri în care nu aveam drepturi, nu aveam libertăţi, pentru că toată puterea era în mâinile unui singur om. Am votat pentru un mandat la Cotroceni în care să vedem mai multă implicare, mai multă muncă, mai mult respect şi devotament pentru poporul român şi pentru interesele noastre naţionale. Am votat cu inima şi din inimă pentru România şi pentru români”, a declarat Viorica Dăncilă după vot, potrivit news.ro.

Citește și:

Alegeri prezidențiale 2019 Pentru ce au votat politicienii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net