Alertă! Crește numărul românilor uciși de gripă

Ultima actualizare:

    Gripa a ucis până acum 37 de români
Gripa a ucis până acum 37 de români

Două noi decese provocate de gripă au fost confirmate de medici. Este vorba de o femeie de 55 de ani şi de una de 61 de ani. Astfel, numărul românilor uciși de gripă a ajuns la 39, în acest sezon. Respectați cu sfințeniei regulile elementare de igienă și evitați pe cât posibil aglomerația pentru a vă feri de virusul gripal!

Niciunul dintre românii care au murit în această iarnă de gripă nu fusese vaccinat împotriva virusului, deși toți aveau diverse boli cronice, deci făceau parte din grupele cu risc crescut de a face complicații în caz de gripă.

Ultimele două decese anunțate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile s-au produs în județul Brașov, fiind vorba de o femeie de 55 de ani, și în județul Constanța, fiind vorba tot de o femeie, de 61 de ani. La ambele a fost confirmat virusul gripal tip A.


    Așa te ferești de virusul gripal!
Așa te ferești de virusul gripal!

Specialiștii spun că, deși virusul gripal este în plină evoluție, deocamdată nu e vorba de epidemie, iar oamenii se pot vaccina încă împotriva gripei, cu mențiunea că serul devine activ după două săptămâni de la efectuarea vaccinului.

De asemenea, medicii ne recomandă să fim foarte stricți când vine vorba de spălatul pe mâini cu apă și săpun, dar și să evităm locurile aglomerate, gen magazine, mall-uri, cinematografe, deoarece aici virusul gripal se poate transmite foarte ușor.


    Gripa debutează brusc
Gripa debutează brusc

Gripa a provocat în secolul al XX-lea trei mari epidemii

Între 1918 şi 1919, „gripa spaniolă” a afectat o mare parte din populaţia mondială şi s-a soldat cu cel puţin 40 de milioane de decese, potrivit OMS.

Pandemiile următoare au fost mai puţin ucigaşe, însă gripa asiatică din 1957-1958 a provocat de asemenea moartea a circa patru milioane de persoane.

Gripa din Hong Kong, din perioada 1968-1969, a provocat decesul a circa două milioane de persoane.

De la începutul secolului al XX-lea, mai multe epidemii au izbucnit fără a provoca la fel de multe decese ca şi pandemiile din secolul precedent.

Epidemia de penumonie atipică (SARS), care a apărut în China în 2003, a afectat 8.000 de persoane şi a provocat peste 800 de decese în întreaga lume, dintre care 350 în China.

De altfel, tulpina H5N1 a virusului gripei aviare a provocat moartea a peste 250 de persoane, în special în sud-estul Asiei, de la apariţia sa, în 2003.

Pe de altă parte, epidemiile anuale de gripă sunt periculoase, deoarece o mare parte a populaţiei este afectată de acest virus cu mutaţii foarte rapide care produc frecvent noi tulpini împotriva cărora oamenii nu au imunitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net