Alertă de călătorie. Val de îmbolnăviri cu bacteria Listeria în Spania

Ultima actualizare:

    Autoritățile din Spania au anunțat că sunt 161 de cazuri de îmbolnăvire cu bacteria Listeria în mai multe regiuniFOTO: adevarul.ro
Autoritățile din Spania au anunțat că sunt 161 de cazuri de îmbolnăvire cu bacteria Listeria în mai multe regiuniFOTO: adevarul.ro

Aveți mare grijă dacă vreți să călătoriți în Spania! Autoritățile au anunțat că sunt 161 de cazuri de îmbolnăvire cu bacteria Listeria în mai multe regiuni. Au fost identificate și retrase de la vânzare produse din carne de porc contaminate cu această bacterie.

Ministerul de Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Departamentul pentru Sănătate şi Familie al Guvernului Autonom din Andaluzia a identificat şi retras de pe piaţă un produs contaminat cu bacteria Listeria monocytogenes.

Măsura a fost luată după un val de cazuri de îmbolnăvire ca urmare a consumului de carne de porc procesată şi ambalată, investigând şi alte produse care ar putea fi contaminate cu această bacterie.

Ministerul Sănătăţii şi Familiei spaniol a informat că a crescut numărul de pacienţi infectaţi cu bacteria Listeria, până la 22 august 2019 înregistrându-se, în Andaluzia, 161 cazuri, din care 82 spitalizaţi şi un deces.

Situaţia pe provincii a cazurilor de îmbolnăvire se prezintă astfel: Sevilla 64, Huelva 10, Cadiz 2, Cordoba 2, Malaga 4.

De asemenea, statul spaniol a alertat organismele europene şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii referitor la situaţia creată de propagarea acestei infecţii şi posibilitatea de a fi identificată şi în alte ţări, turiştii străini care călătoresc din Regatul Spaniei putând prezenta simptomele bolii.

Ultimele date oferite de guvernul local andaluz indică o creştere la 529 a cazurilor susceptibile de posibila infecţie, în cursul zilei de 22 august 2019. Având în vedere numărul mare de cetăţeni infectaţi, la care se adaugă cei suspecţi a fi infectaţi cu această bacterie, Guvernul andaluz (Junta de Andalucia) a decretat alertă alimentară, scrie news.ro.

Autorităţile spaniole informează cetăţenii care au simptome de febră, dureri musculare, vărsături sau diaree, dureri de gât, confuzie şi oboseală, să se adreseze de urgenţă medicului de familie sau celui mai apropriat spital.

Ce este bacteria listeria

Bacteria listeria se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat sau brânză (însă cel mai adesea germenele se găsește în carnea gătită insuficient și în produsele lactate). În unele cazuri germenul a fost transmis prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale.

Citește și

Produse infectate cu Listeria. Icre și humus retrase din Carrefour

Mere cu exces de pesticide retrase de Lidl

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net