Alertă de Covid-19 pe litoral. O turistă cu simptome a fost luată cu salvarea de pe plajă

Ultima actualizare:

    Turista a fost dusă la Spitalul de Boli Infecțioase Constanțafoto: captură Digi 24
Turista a fost dusă la Spitalul de Boli Infecțioase Constanțafoto: captură Digi 24

Este alertă de coronavirus pe litoralul românesc după ce unei femei de 28 de ani i s-a făcut rău pe plajă. Echipajul de pe ambulanță, sosit la fața locului, a constatat că are simptome specifice virusului și a transportat-o la spital în condiții speciale.

Unei femei cu simtome de Covid-19 i s-a făcut rău la Eforie Nord

S-a întâmplat marți, în cea mai aglomerată zonă din Eforie Nord. Femeia este din Suceava și, potrivit PRO TV, a stat două zile la plajă, deși se simțea rău. Abia marți, când nu a mai putut să respire și avea febră, a cerut ajutor. În acel moment s-a declanșat alerta de coronavirus. „Am primit o solicitare de la salvamarul din punctul de observație că o persoană de sex feminin a leșinat pe șezlong. Ne-am deplasat cu șenilata SMURD. Avea lipsa mirosului, cât și a gustului”, a declarat la Digi 24 Bogdan Ghimboașe, coordonatorul salvamarilor din Eforie Nord. Salvamarii au alertat SMURD-ul, care au preluat turista și au transportat-o la punctul de prim ajutor de la cort. Medicii și-au dat seama că femeia prezenta simptome clare de Covid-19, astfel că au cerut transferul ei la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. „Dorim să precizăm că salvatorii au fost echipați corespunzător pe toată perioada acestei misiuni”, a spus Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

Era în concediu cu familia

Femeia a fost testată, iar azi, rezultatul a ieșit pozitiv. Era pe litoral în concediu, împreună cu soțul, copiii, mama și sora ei. Aceasta din urmă a prezentat și ea simptome încă de duminică. Autoritățile atrag atenția că vacanțele la mare cu grupul, în zone aglomerate, unde nu se respectă distanțarea, vin cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Nu este singurul caz de infectare la mare

Nu este singurul caz de coronavirus la mare. În urmă cu două săptămâni, 30 de tineri din Bârlad au fost luați de autorități din Costinești și duși la spital, 13 dintre ei fiind infectați. Înainte de a pleca la mare, participaseră la o petrecere de majorat alături de o fată care, ulterior, s-a simțit rău. Deși își făcuse testul Covid, fata n-a mai așteptat rezultatul și a plecat la mare cu prietenii unde, până să i se spună că e infectată, fusese peste tot, la plajă și la terase. Câteva zile mai târziu (pe 7 august), alți 40 de tineri din Dâmbovița, care erau în vacanță tot la Costinești, au fost de urgență trimiși acasă de DSP după ce unul dintre ei a fost sunat de părinți și anunțat că este positiv la coronavirus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net