Alertă de tornadă în Capitală, emisă în premieră pentru România

Ultima actualizare:

    O tornadă foarte puternică s-a format în județul Călărași în urmă cu doar câteva zilefoto: captură Facebook
O tornadă foarte puternică s-a format în județul Călărași în urmă cu doar câteva zilefoto: captură Facebook

Una dintre cele mai utilizate aplicații meteo pe telefon, AccuWeather, a emis duminică seara o alertă de tornadă, în Bucureşti, în premieră pentru România. Persoanele care au pe telefonul mobil o aplicaţie de starea vremii, de prognoză meteo mai ales, au avut duminică surpriza vieţii lor după ce în urmă cu doar cinci zile o tornadă similară a avut loc la Drajna fără să se aştepte cineva la acest lucru.

Este alertă meteo de vreme extremă în toată ţara, nu dioar în Capitală. AccuWeather a emis duminică seara o alertă de tornadă valabilă luni şi în zona Ploiești și localitățile limitrofe,Blejoi, Păulești, Ariceștii Rahtivani, Târgșoru Vechi. Astfel, luni, 6 mai, sunt așteptate furtuni violente, care pot fi însoțite de grindină, vânt puternic și o tornadă. Meteorologii au emis duminică o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, atenționare valabilă până miercuri, 8 mai, ora 09.00. În acest interval sunt așteptate ploi torențiale, căderi de grindină, dar și lapoviță și ninsoare la munte. În plus, un val de aer polar este aşteptat peste România. În nordul şi în vestul ţării, meteorologii spun că termometrele nu vor mai depăşi 14 grade Celsius, iar de marţi, răcirea se va simţi şi în celelalte regiuni.

Cum te protejezi în timpul tornadei

Specialiştii Inspectatoratului pentru Situaţii de Urgenţă au emis şi un plan de măsuri în caz de vremea rea. printre recomandările făcute populaţiei se numără evitarea zonele din apropierea ferestrelor şi a uşilor. Evitaţi să utilizaţi liftul din cauza posibilităţii întreruperii energiei electrice.Dacă vremea rea vă găseşte afară, este bine să staţi departe de copaci, ziduri, semne de circulaţie, linii de electricitate şi alte obiecte care pot cădea. Ieşiţi cu maşina în trafic doar dacă este nepărată nevoie. 

Citeşte şi:

Cum s-a format tornada care a lovit cu o viteză de 90 km/h în județul Călărași

Prima tornadă din România, la Făcăeni, în 2002

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net