Una dintre cele mai utilizate aplicații meteo pe telefon, AccuWeather, a emis duminică seara o alertă de tornadă, în Bucureşti, în premieră pentru România. Persoanele care au pe telefonul mobil o aplicaţie de starea vremii, de prognoză meteo mai ales, au avut duminică surpriza vieţii lor după ce în urmă cu doar cinci zile o tornadă similară a avut loc la Drajna fără să se aştepte cineva la acest lucru.


Este alertă meteo de vreme extremă în toată ţara, nu dioar în Capitală. AccuWeather a emis duminică seara o alertă de tornadă valabilă luni şi în zona Ploiești și localitățile limitrofe,Blejoi, Păulești, Ariceștii Rahtivani, Târgșoru Vechi. Astfel, luni, 6 mai, sunt așteptate furtuni violente, care pot fi însoțite de grindină, vânt puternic și o tornadă. Meteorologii au emis duminică o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, atenționare valabilă până miercuri, 8 mai, ora 09.00. În acest interval sunt așteptate ploi torențiale, căderi de grindină, dar și lapoviță și ninsoare la munte. În plus, un val de aer polar este aşteptat peste România. În nordul şi în vestul ţării, meteorologii spun că termometrele nu vor mai depăşi 14 grade Celsius, iar de marţi, răcirea se va simţi şi în celelalte regiuni.

Cum te protejezi în timpul tornadei

Specialiştii Inspectatoratului pentru Situaţii de Urgenţă au emis şi un plan de măsuri în caz de vremea rea. printre recomandările făcute populaţiei se numără evitarea zonele din apropierea ferestrelor şi a uşilor. Evitaţi să utilizaţi liftul din cauza posibilităţii întreruperii energiei electrice.
Dacă vremea rea vă găseşte afară, este bine să staţi departe de copaci, ziduri, semne de circulaţie, linii de electricitate şi alte obiecte care pot cădea. Ieşiţi cu maşina în trafic doar dacă este nepărată nevoie. 

 

Citeşte şi:

 

Cum s-a format tornada care a lovit cu o viteză de 90 km/h în județul Călărași

Prima tornadă din România, la Făcăeni, în 2002

 
 
Loading...