Alertă! Milioane de ouă contaminate au ajuns pe masa românilor

Ultima actualizare:

    Ouăle contaminate cu insecticid provin de la o fermă din Teleorman
Ouăle contaminate cu insecticid provin de la o fermă din Teleorman

Autorităţile sunt în alertă. Peste patru milioane de ouă au fost contaminate cu o substanţă periculoasă. Acestea provin de la o fermă din Teleorman și se pare că au ajuns deja pe masa românilor. La Ministerul Agriculturii au loc discuții aprinse pe această temă cu crescătorii de păsări.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman au descoperit că ouăle de găină de la ferma din localitatea Drăgăneşti Vlaşca sunt contaminate cu fipronil, un insecticid care a fost folosit pentru a îndepărta păduchii din fermă.

Probele au fost prelevate din cadrul unui lot produs pe 21.11.2018 și expediate apoi pentru analize de laborator la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară din Bucureşti. Ideea era să vadă dacă există eventuale reziduuri.

Insecticidul poate avea efecte devastatoare pentru om

Acest fipronil poate avea efecte devastatoare asupra organismului uman, pentru că, odată îngurgitat în cantități mari îmbolnăvește ficatul, rinichii, sistemul nervos şi tiroida. Se pare că ouăle infestate au ajuns deja în magazine și o parte din ele au fost vândute. În timp ce altele au fost distruse.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a se stabili cum de au ajun să fie contaminate cu acestă substanță periculosă.

Surse oficiale au declarat pentru Click! faptul că reprezentanții crescătorilor de păsări au fost chemați de urgență la discuții, în această dimineață, de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Ouăle se dezinfectează înainte de a le pune în frigider

Și nu băgați niciodată ouale în frigider dacă nu le-ați spălat și dezinfectat. Este o atenționare venită din partea celor de la Ministerul Sănătății.

Aceștia atrag atenția că pe coaja ouălor există oricum salmonella. Ele se spală cu detergent și cu o soluție de clor și se depozitează numai în spațiile speciale.

În plus, nu trebuie puse lângă mezeluri, brânză sau alte produse deja preparate. De altfel, nici carnea crudă nu trebuie așezată alături de alimentele preparate, pentru că reprezintă o sursă de contaminare pentru produsele ce urmează a fi consumate.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net