Bilanţ dramatic! Un român e ucis de virus la fiecare 35 de minute

Ultima actualizare:

    464 de români erau ieri la Terapie Intensivă
464 de români erau ieri la Terapie Intensivă

Bilanţul e tot mai dramatic de la o zi la alta. Un om infectat cu COVID-19 moare la fiecare 35 e minute în România. Aşa reiese din bilanţul pandemiei dat publicităţii ieri de către autorităţi. 41 de morţi în 24 de ore. Dureros!

464 de oameni se zbat între viaţă şi moarte pe un pat de la Terapie Intensivă! Un record stabilit miercuri de la începtul pandemiei de coronavirus din România. De altfel, pe 5 august erau internaţi în spitalele suport COVID  aproape 8.000 de pacienţi, cei mai mulţi de până acum. Pe hârtie, sunt doar nişte date, pentru bolnavi, rude, medici sunt însă realităţi crude ale nerespectării unor reguli de bază. Marţi s-a înregistart un record şi la numărul de morţi pentru o singură zi: 48. Miercuri, numărul a scăzut puţin, înregistrându-se 41 de decese, adică unul la 35 de minute! În starea de urgenţă, „vârful” celor mai multe decese a fost atins în data de 8 mai, când 35 de persoane au murit pe paturile de spital. 

Tătaru: „Scenariile din Spania şi Italia se pot repeta şi la noi” 

În acest context, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a avertizat că România ar putea ajunge în situaţia în care au fost Spania şi Italia în lunile martie-aprilie, dacă nu vom respecta regulile cerute de autorităţi şi numărul pacienţilor care ajung în spitale va creşte.

„Suntem pe un trend crescător, dar dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (...). Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă”, a declarat Nelu Tătaru la TVR.

„Dacă nu vom respecta aceste reguli, vom asista la o creştere accentuată de la o zi la alta, la o suprapopulare a spitalelor, la o aglomerare a UPU sau a secţiilor ATI, iar scenariile pe care le vedeam în martie-aprilie în Spania şi Italia se pot repeta şi la noi”, a avertizat Tătaru. 

Dr. Rafila: „Ne aşteptăm la o creştere a mortalităţii” 

La rândul său, reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, spune că există un decalaj între creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi creşterea numărului pacienţilor de la Terapie Intensivă, dar şi a mortalităţii.

„Există un decalaj între creşterea numărului de cazuri şi creşterea numărului de persoane internate la Terapie Intensivă, dar şi în ceea ce priveşte mortalitatea, e un decalaj de două-trei săptămâni, pentru că, practic, o persoană care se îmbolnăveşte nu intră de a doua zi la Terapie Intensivă, după o evoluţie de 7-10 zile ajunge în secţia de Terapie Intensivă. Ne aşteptăm în mod normal, în perioada următoare, în următoarele săptămâni, să avem o creştere mai rapidă a numărului de cazuri atât la Terapie Intensivă, cât şi o creştere mai rapidă a mortalităţii”, a afirmat Alexandru Rafila.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net