Din nordul Africii a urcat un val extrem de fierbinte care a afectat aproape tot continentul. Astăzi (2 august) a ajuns și în țara noastră, dar în jurul nostru sunt și alte state unde se înregistrează deja temperaturi extreme.


MAE avertizează cetăţenii români care doresc să călătorească în Serbia, Ungaria şi Italia de temperaturile extreme înregistrate în aceste ţări la începutul lunii august.

În privinţa Ungariei, Inspectoratul de Meteorologie local a emis o atenţionare de ”cod roşu” de temperaturi extreme din dimineaţa zilei de 02 august, pentru judeţele Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok şi Békés. Pentru celelalte judeţe, mai puţin  Nógrád şi Borsod-Abaúj-Zemplén, va fi în vigoare un ”cod portocaliu”.

În Italia, temperaturile vor depăşi 40 de grade în următoarele zile, în regiunile Lazio, Emilia Romagna, Sardinia, Basilicata şi Puglia. Temperaturi foarte ridicate se vor înregistra, de asemenea, în Toscana, Umbria, Marche, Campania, Friuli Venezia Giulia şi Veneto. În aceste condiţii, regiunile din centrul şi sudul Italiei se confruntă cu un risc sporit de incendii de vegetaţie şi cu secetă.

MAE a emis o avertizare şi pentru Serbia, pentru perioada 1 - 4 august 2017, fiind emis ”cod roşu” de căldură pentru regiunile: Backa, Banat, Srem, Belgrad, Şumandija, Pomoravlje, în zonele de Est, Sud-Est şi Vest ale Serbiei, precum şi un ”cod galben” pentru zona de Sud-Vest a Serbiei, precum şi în Provincia Kosovo şi Metohija.

Loading...