Judecătorii britanici au decis extrădarea omului de afaceri Alexander Adamescu, cercetat în România pentru luare de mită. Decizia magistraților nu este însă definitivă, informează Digi24.


Omul de afaceri Alexander Bogdan Adamescu a fost arestat preventiv, pe 2 martie, în Marea Britanie, după ce avocații săi ar fi prezentat judecătorilor din Regatul Unit un document ce ar fi fost emis de Administrația Națională a Penitenciarelor, instituție care a spus că documentul nu îi aparține.

Adamescu a încercat apoi să obțină eliberarea pe cauțiune dar, ”nefiind convinsă de explicațiile oferite în legătură cu prezentarea acelui document, instanța a respins cererea”, spunea pe 29 martie Direcția Anticorupție. 
Bogdan Alexander Adamescu (39) încearcă să evite extradarea în România, unde urmează să fie judecat în dosarul în care este acuzat de dare de mită împreună cu tatăl sau, Dan Adamescu, decedat în ianuarie 2017. Pe numele lui Adamescu jr. judecătorii au emis un mandat de arestare în lipsa în mai 2016, fiind acuzat că se sustrage anchetei penale din 2014, când a fost deschis dosarul. 
Potrivit procurorilor, în cursul lunilor iunie și decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București - Secția VII Civilă, pentru ca în schimb aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Dan Adamescu.

 

Loading...