Alexandru Athanasiu și Dan Nica, puşi sub control judiciar

Ultima actualizare:

    Athanasiu și Nica au fost înștiințați azi de procurorii DNA despre decizia lor
Athanasiu și Nica au fost înștiințați azi de procurorii DNA despre decizia lor

Foştii miniştrii Dan Nica, Alexandru Athanasiu şi Adriana Ţicău au fost puşi sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul „Microsoft 2”, a anunţat, luni, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), potrivit News.ro.

Alexandru Athanasiu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2003-2005, Dan Nica, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada 2000 - iulie 2004, şi Silvia Adriana Ţicău, secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor în perioada 2003 - iunie 2004 şi ministru al Comunicaţiilor în perioada iulie - decembrie 2004, au fost luni la DNA pentru a fi anunţaţi că a fost pusă în mişcare acţiunea peanlă în cazul lor, în dosarul „Microsoft 2”, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii DNA au mai dispus, în cazul foştilor miniştri Dan Nica şi Alexandru Athanasiu, luarea măsurii controlului judiciar. În cele 60 de zile cât vor fi sub control judiciar, Nica şi Athanasiu au interdicţie să comunice cu persoanele indicate de anchetatori şi sunt obligaţi să meargă la poliţie în zilele stabilite prin programul de supraveghere judiciară, să se prezinte la DNA sau la instanţă când sunt chemaţi, să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa şi să nu deţină sau să folosească arme. În plus, Alexandru Athanasiu are interdicţie de a părăsi ţara.

Alexandru Athanasiu a declarat, la ieşirea de la DNA, că va contesta măsura controlului judiciar. „Am intrat în posesia documentelor, ceea ce îmi permite să caut toate elementele necesare pentru a-mi dovedi nevinovăţia. Mai multe nu pot să vă spun, este indicaţia domnului procuror”, a precizat Dan Nica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net