Profesorul Alexandru Rafila a declarat, la Digi 24, că înotul în piscină este sigur, în principiu, dar totul depinde de numărul de persoane aflate în apă în același timp. Dacă sunt prea multe persoane care înoată aproape unele de celelalte, există riscul de infectare cu noul coronavirus.


Înotul practicat în apă cu clor este sigur, în principiu, pentru că apa este dezinfectată, dar pe de altă parte, depinde cât de mare e densitatea de persoane într-o piscină, a declarat, luni seară, la Digi 24, profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie.

Dacă sunt prea multe persoane în piscină și contactul este prea apropiat, există posibilitatea contaminării, pentru că atunci când înoți mai sunt secreții, mai și expectorezi câteodată, iar masca nu se poate folosi. Nu este exclus însă să se inventeze un tip special de mască pentru înot, a mai spus profesorul Rafila.

Vorbind despre măsurile de relaxare așteptate de toată lumea, Alexandru Rafila a spus că în sălile de sport ar putea fi autorizate, la un moment dat, desfășurarea de activități, pentru că aparatele de obicei sunt distanțate și se pot dezinfecta după utilizare. Condiția este să nu intre prea multe persoane într-o astfel de sală.

Citește și:

Cum arată măsurile de relaxare în Europa. Ce au voie să facă vecinii noștri și de când

Klaus Iohannis anunță măsuri de relaxare din 15 mai. Ce crede despre propunerile lui Streinu Cercel: „Aberante!”

 
 
Loading...