Alexandru Rafila: "De o săptămână, numărul de teste efectuat s-a redus cu 60%"

Ultima actualizare:

    Medicul Alexandru RafilaFoto: Inquam Photos
Medicul Alexandru RafilaFoto: Inquam Photos

Medicul Alexandru Rafila, care candidează din partea PSD pentru Camera Deputaţilor, a declarat că se aşteaptă ca la jumătatea lunii decembrie să avem "foarte multe cazuri" de pacienţi cu COVID-19 în spitale şi "foarte multe decese", în contextul în care în aceste zile numărul de teste făcute este redus, astfel că şi numărul cazurilor confirmate a scăzut, dar în secţiile de Terapie Intensivă activitatea este blocată.

"Eu observ că, de o săptămână, numărul de teste efectuat s-a redus cu 60%, am avut patru zile cu reducere de 60% a numărului de teste, implicit s-a redus şi numărul de cazuri, că sigur că dacă testezi mult mai puţin, ai şi mult mai puţine cazuri şi asistăm, pe de altă parte, la o blocare a activităţii în secţiile de terapie intensivă şi la un număr foarte mare de decese. Or, lucrurile astea se vor răzbuna, începând de săptămâna viitoare", a declarat, joi seară (3 decembrie), Alexandru Rafila, într-o emisiune la Antena 3.

 "Nu ştiu dacă o să fie un dezastru, dar situaţia o să fie serioasă"

Rafila a susţinut, referitor la afirmaţiile premierului Ludovic Orban conform cărora "sută la sută nu se va reintroduce lockdown-ul", că un răspuns echilibrat, potrivit pentru o astfel de situaţie, ar trebui să fie: "în funcţie de situaţia epidemiologică, luăm măsuri nemedicale mai stringente sau mai puţin stringente încât să ţinem situaţia sub control".

"Dar având în vedere ceea ce s-a întâmplat în această perioadă, eu mă aştept - şi să dea Dumnezeu să greşesc eu - ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri în spitale şi foarte multe decese, iar lucrul acesta, pentru orice guvern va fi după data de 15 decembrie, o să fie nevoie de anumite măsuri, care ar trebui în mod clar să fie în responsabilitatea celor care au hotărât această inacţiune", a adăugat Rafila, potrivit news.ro.

Întrebat dacă la mijlocul lunii decembrie o să fie un "dezastru", Rafila a replicat: "Nu ştiu dacă o să fie un dezastru, dar situaţia o să fie serioasă".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net