Alexandru Rafila s-a înscris în PSD și va candida la alegerile parlamentare 2020 pe listele partidului. El deschide lista social democraților pentru Camera Deputaților în București.


Alexandru Rafila s-a înscris în PSD și va candida la alegerile parlamentare 2020 pentru un loc în camera Deputaților, aflându-se în fruntea listei partidului. Anunțul a fost făcut într-o conferință comună de presă la care a participat și Marcel Ciolacu, președintele PSD. 

alexandru-rafila-psd.jpg

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila consideră că în Parlament trebuie să existe specialiști în domeniul sănătății care să pună la punct legislația în domeniu
Sursa foto: Facebook PSD

Alexandru Rafila a intrat în PSD: „Am experiență să pot să ajut această țară”

„A fost un pas dificil pentru mine, dar am considerat că am suficient de multă experiență, am considerat că pot să ajut. Trebuie să existe un grup, să avem o legislație în domeniul sănătății, care să facă posibil un deziderat pe care din păcate nu l-am atins - accesul universal la servicii de sănătate, astfel încât fiecare om din această țară să poată să obțină atunci când are nevoie, unde are nevoie, fără să îl împovăreze financiar, serviciile medicale de care ar trebui să beneficieze. Este nevoie de o legislație, de oameni care să implementeze această legislație și mai presus de orice e nevoie de bună credință în aceste demersuri. Polarizarea excesivă face de multe ori dificilă colaborarea în atingerea unor țeluri comune. Noi ar trebui să avem un proiect de țară. Un lucru care m-a determinat să fac acest pas a fost că dl Marcel Ciolacu a înțeles un lucru - eu mai întâi sunt medic și voi respecta întotdeauna lucrurile ce țin de conștiința mea profesională, și în al doilea rând voi fi membru al PSD (...) Cred că apartenența la un partid politic nu trebuie să fie considerată o vină. Spectrul politic trebuie să fie populat cu profesioniștii pe care îi avem”, a declarat Alexandru Rafila.

marcel-ciolacu.jpg

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu l-a atras în rândurile partidului pe unul dintre cei mai credibili medici din România
Sursa foto: Facebook PSD

Marcel Ciolacu: „Românii au nevoie de specialiști în Parlament”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că românii au nevoie de specialiști în Parlament care să facă legislația în contextul pandemiei de Covid. „Îi mulțumesc domnului Rafila că s-a alăturat echipei noastre și sunt ferm convins că această luptă cu pandemia nu este una de conjunctură. Este o luptă de durată. Românii au nevoie de specialiști în Parlament ca să facă legislația pentru această luptă cu pandemia. Este clar că Guvernul actual nu gestionează această pandemie. De cele mai multe ori caută scuze sau caută vinovați. Oameni precum doctorul Rafila trebuie să se regăsească în viitor în Parlamentul României. Sunt convins că veți face tot ceea ce trebuie în Parlament”, a declarat președintele PSD.

ludovic-orban-declaratii-presa.jpg

Ludovic Orban declarații de presă
Premierul Orban critică alegerea lui Alexandru Rafila, dar spune că fiecare om are dreptul de a decide pentru el însuși

Ludovic Orban: „O decizie greșită. Cu o floare nu se face primăvară. PSD rămâne tot PSD”

Reacțiile nu au întârziat să apară. Premierul României, Ludovic Orban a spus joi seară, la Digi24, că președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a luat o decizie greșită. „Cu o floare nu se face primăvară”. Premierul a declarat că „Nu-i cunosc abilitățile politice ale domnului Rafila. Cred că locul domnului Rafila nu este în PSD. Mi se pare că a luat o decizie greșită și într-un moment în care, hai să fim cinstiți, e nevoie de fiecare specialist în această bătălie, și oarecum intrarea în politică, mai ales de pe poziția de reprezentant al României în OMS și de om care este extrem de activ implicat în consiliul de suport tehnico-științific și în alte structuri.  E decizia fiecărui om, ea va fi judecată de oameni. Pe de altă parte, PSD rămâne tot PSD”. 

 
 
Loading...