Alexandru Rafila nu este îngrijorat de redeschiderea școlilor: „Transportul în comun e o problemă”

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

Deși au existat păreri împărțite cu privire la redeschiderea instituțiilor de învățământ, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că transmiterea de COVID-19 în școli e limitată, dar că există probleme din cauza transportului în comun.

Rafila a explicat că le recomandă autorităților să ceară companiilor să decaleze programul angajaților, măsură care ar da rezultate mai bune decât o eventuală carantină locală în București.

„Problema e legată de faptul că toate activitățile continuă concertat. Eu nu sunt îngrijorat de funcționarea școlilor propriu zisă, doar 1 la sută dintre școli au trecut în scenariul roșu, avem puține cazuri în rândul copiilor, dar această activitate implică foarte multe contacte fizie și asta duce la răspândirea numărului de cazuri”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila susține că aglomerația din transportul în comun reprezintă o problemă

„4000 de cazuri zilnice înseamnă 200 de pacienți care merg la terapie intensivă. Ei nu merg imediat, sunt astăzi diganosticați și vor merge peste o săptămână, trebuie să vedem câte decese sunt și o să aflăm creșterea la ATI, e un calcul matematic foarte simplu și arată că aceste 400 de paturi disponibile se pot ocupa în câteva zile. Ar trebui să existe o gândire de preluare a pacienților, trebuie urgent luată o decizie”, a mai spus Rafila.

„Avem o problemă foarte serioasă pentru că se înmulțesc cazurile. Evident că dacă ai foarte multe cazuri nu-ți blochezi spitalele cu forme ușoare sau asimptomatice, le ții disponibile pentru cazurile medii și grave”, a precizat el.

„Discutam despre școli și eu spuneam că transmiterea e limitată acolo, în schimb transportul în comun, am văzut imagini de la stația de metrou Unirii unde erau 3.000 de persoane. 

Acolo am o problemă. Și atunci, înainte de carantină, aș face un apel către toți agenții economici să stabilească programe decalate pe durata a două ore și atunci distanțăm transportul, decongestionăm mijloacele de transport și o să putem să vedem rezultate mai spectaculoase și mai bune decât să închidem toate activitățile”, a mai spus reprezentantul OMS.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net