Alimente pentru Est: suc de portocale fără portocale

Ultima actualizare:

    Şi Click! a făcut un studiu comparativ pe produse din Germania şi din România
Şi Click! a făcut un studiu comparativ pe produse din Germania şi din România

S-a dovedit că est-europenii, inclusiv românii, primesc produse de calitate mai slabă decât cei din vest. Iată că lista produselor cu dublu standard a crescut. În state “de mâna a doua” ale UE s-au găsit crochete de peşte cu mai puţin peşte, pâine integrală care nu avea nici un fir de făină integrală şi suc de portocale fără portocale.

Ani de-a rândul, est-europenii au cumpărat produse făcute în vestul continentului, cu acelaşi ambalaj, dar de o calitate inferioară. Ministerul român al Agriculturii a făcut, în 2017, analize comparative, fiind prelevate 29 de probe din ţări europene şi, simultan, 29 de probe identice din magazinele româneşti.

Lactate, carne, peşte şi ciocolată. Dintre acestea, nouă produse (parizer de porc, cârnaţi pentru grătar, conserve de peşte, pateu de ficat, bacon cuburi, şuncă de porc) au prezentat unele diferenţe din punct de vedere al conţinutului de grăsimi şi proteine, a anunţat Ministerul Agriculturii. Aceste produse nu prezintau risc din punctul de vedere al consumului uman, ci diferenţele respective indicau doar că etichetările au fost mincinoase în ţările din est.

Şi ziarul Click! a făcut un studiu comparativ pe mai multe produse cumpărate din Germania şi din România şi concluzia a fost aceeaşi. Mâncăm produse cu denumire ca-n Vest, dar cu ingrediente de Est.

Iată că acum, lista produselor cu dublu standard a crescut. Au fost găsite diferenţe atât în produse alimentare, cum ar fi supe instant, cafea, băuturi răcoritoare, cât şi în produse non-alimentare incluzând detergent, produse cosmetice şi de curăţenie sau produse destinate bebeluşilor. 

În plus, în urma testelor, în unele state ale UE s-au găsit crochete de peşte cu urme de peşte, pâine integrală feliată cu foarte puţină făină integrală şi suc de portocale fără portocale, scrie adevarul.ro. Parlamentul European a anunţat recent că vrea să tranşeze problema prin formarea unor instituţii care să monitorizeze marfa în tot lanţul de producţie şi comercializare. E vorba de înfiinţarea unui soi de poliţie care să depisteze şi să cerceteze derapajele de calitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net