Fiul omului de afaceri Dorin Cocoş a fost chemat, marţi, la DNA pentru a fi audiat într-un dosar al Alinei Bica, disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.


În calitate de martor, a fost citată şi Olguţa Chiriac, mama tânărului, care va da şi ea declaraţii în acelaşi dosar. Femeia este prima soţie a afaceristului. Cei doi au venit însoţiţi de avocatul William Brânză. Nici Alin Cocoş, nici mama lui nu au făcut declaraţii la intrarea în sediul DNA.

La 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în anul 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

În acest dosar, Alina Bica este acuzată că ar fi primit o cotă-parte dintr-un teren în Snagov, aparţinând primei soţii a lui Dorin Cocoş, Olguţa Chiriac, iar omul de afaceri, fiul său Alin Cocoş şi Elena Udrea ar fi primit bani, în urma implicării în despăgubirea lui Gheorghe Stelian pentru terenul supraevaluat.
În rechizitoriu procurorilor, este redată declaraţia unui fost consilier ANRP, care susţine că l-a "văzut pe Alin Cocoş în cadrul instituţiei în biroul lui Diacomatu Sergiu Ionuţ, unde stătea cu picioarele pe masă", precum şi faptul că a aflat că Alin Cocoş este beneficiar al unor dosare de despăgubire.

În urma implicării Alinei Bica în acest caz, fosta şefă a DIICOT a primit, "fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat la Snagov, în suprafaţă de 4.425 de metri pătraţi, aparţinând numitei Chiriac Olguţa", tranzacţia imobiliară fiind făcută prin interpuşi, conform documentului citat.

 
 
Loading...