12 bărbaţi au fost condamnaţi, vineri, la pedepse cu închisoarea cu suspendare pentru huliganism la protestul din 10 august 2018. Decizia nu este definitive, ea putând fi atacată cu apel.


Pedepsele sunt cuprinse între 1 an şi 6 luni şi 3 ani de închisoare. 11 dintre ei au sentinţe cu suspendare, iar un bărbat a primit pedeapsă cu 3 ani executare, deoarece mai fusese condamnat anterior.

Faptele pentru care aceştia au primit condamnări sunt tulburarea ordinii şi liniştii publice, ultraj şi distrugere. Doi dintre ei trebuie să achite peste 5.000 lei firmei de salubrizare după ce au distrus coşurile de gunoi din Piaţa Victoriei. De asemenea, trei trebuie să achite între 1.000 şi 1.500 lei daune morale unor jandarmi, scrie Mediafax.

Acesta nu este primul dosar în care sunt incluşi manifestanţi de la protestul din 10 august. În alt dosar au fost pronunţate pedepse în primă instanţă: 7 bărbaţi au primit tot închisoare cu suspendare pentru că au lovit-o pe femeia jandarm.

 

Citește și:

 

Fosta șefă a Internelor, Carmen Dan, întâmpinată cu huiduieli la intrarea în DIICOT, unde este audiată în dosarul ”10 august”

 

Raportul violențelor din 10 august a fost desecretizat. Cine a orchestrat întregul «măcel»

 
 
Loading...