Fostul primar al orașului Cluj, Gheorghe Funar, a făcut o sesizare de 14 pagini la DNA. Acesta îi arată cu degetul pe președinții Sentatului și Camerei Deputaților care au depus acea inițiativă legislativă prin care Casa Regală ar primi în folosință pentru următorii 49 de ani Palatul Elisabeta și ar avea cheltuielile suportate de statul român, 2 milioane de euro pe lună, 24 de milioane de euro pe an.


După mult timp de tăcere, Gheorghe Funar aruncă o ”bombă”. Fostul primar al orașului Cluj a făcut sâmbătă, 25 noiembrie, o sesizare de 14 pagini la DNA împotriva lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și împotriva membrilor Casei Regale, scrie antena3.ro. Aceștia sunt acuzați de fals în înscrisuri, abuz în serviciu, trafic de influență și constituirea unui grup infracțional.

Mai exact, este vorba despre legea privind statutul Casei Regale. Gheorghe Funar îi acuză pe președinții Sentatului și Camerei Deputaților de formarea unui grup infracțional, care ar duce la jefuirea statului român. Îi acuză pentru că au depus acea inițiativă legislativă prin care Casa Regală ar căpăta un alt statut juridic și ar primi în folosință pentru următorii 49 de ani Palatul Elisabeta și ar avea cheltuielile suportate de statul român, în valoare de 24 de milioane de euro anual, adică 2 milioane de euro pe lună.

”Într-adevăr, am trimis sâmbătă (25 noiembrie) o sesizare prin mail la DNA. Am avut șansa să primesc foarte multe informații despre Casa Regală și știu exact ce spun. Eu nu i-am acuzat pe cei pomeniți, pe Dragnea și Tăriceanu, pe Margareta Duda, Radu Duda, că sunt membrii acestui grup infracțional. Eu am cerut să fie audiați ca martori. Astăzi (luni 27 noiembrie), trimit sesizarea la DNA și prin poștă și cu semnătura mea. Cei de la DNA și românii vor afla din cele 14 pagini multe lucruri despre monarhie. Să se respecte Constituția României și să nu se înființeze împotriva voinței poporului român -exprimată prin referendumurile din 1991 și 2003- când poporul a votat pentru republică și împotriva monarhiei. Mă aștept ca proiectul propus de Trăriceanu și Dragnea să nu treacă, iar Margareta Duda și Radu Duda să intre pe ușa DNA. Vă dați seama că vor să le plătească 24 de milioane de euro pe an, adică 2 milioane de euro pe lună? Pe ce să cheltuiască atâți bani de la stat?”, ne-a declarat Gheorghe Funar.

Casa Regală nu a participat la Nunta de Platină a Reginei Elisabeta

Pe de altă parte, cuplul Principesa Margareta - Radu Duda nu a participat la cel mai important eveniment la Casa Regală britanică. Cei doi nu au fost prezenți la Nunta de Platină a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu Ducele de Edinburgh, potrivit listei oficiale prezentate de royalfamily.org. În momentul ceremoniilor din Marea Britanie, din 20 noiembrie, Principesa Margareta și Duda nu se mai aflau în Elveția, la căpătâiul Regelui Mihai I, ci se aflau la București. Familia Regală română a fost prezentă la sărbătorirea nunţii de argint a suveranilor britanici, în anul 1972, la cea a nunţii de aur, în anul 1997, precum şi la cea a nunţii de diamant, în anul 2007, dar acum a absentat. 

 
 
Loading...