Alţi doi fraţi ai bebeluşului mort la Huşi au ajuns la spital, cu suspiciune de toxiinfecţie

Ultima actualizare:

Autorităţile sanitare vasluiene au declanşat, sâmbătă, o anchetă epidemiologică în cazul bebeluşului de opt luni care a murit,cu o zi în urmă, la Spitalul Huşi, după ce alţi doi fraţi ai acestuia, pe lângă cel internat odată cu el, au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară.

Alţi doi fraţi ai bebeluşului mort au ajuns la Spitalul Municipal Huşi, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, astfel că unitatea medicală a anunţat autorităţile sanitare, transmite corespondentul MEDIAFAX. Cei doi copii, în vârstă de cinci şi şapte ani, au fost internaţi cu febră şi vărsături.

"În urma sesizării primite, s-a stabilit o echipă mixtă, formată din reprezentanţi ai DSP şi DSVSA, care va desfăşura o anchetă epidemiologică pentru a se stabili dacă este vorba despre o toxiinfecţie alimentară. Aşa cum prevede procedura, vor trebui prelevate probe de alimente de la familia din care provin toţi cei patru copii. Acest lucru va fi destul de dificil, în condiţiile în care ambii părinţi se află împreună cu copii lor în spital, unul la Huşi şi celălalt la Vaslui”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Vineri după-amiază, un bebeluş de opt luni din localitatea vasluiană Stuhuleţ a murit la Spitalul Huşi, după ce fost diagnosticat cu "boală diareică acută” şi "sindrom de deshidratare acută”.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Municipal Huşi, copilul a ajuns cu o ambulanţă la unitatea medicală, alături de un frate geamăn, ambii bebeluşi fiind în stare gravă şi având aceleaşi simptome de boală diareică.

"Cazul era unul extrem de grav, astfel încât medicul de la Primiri Urgenţe l-a chemat în ajutor şi pe specialistul pediatru, fiind făcute toate procedurile pentru salvarea copilului. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, sugarul nu a mai putut fi salvat”, declara, vineri, corespondentului MEDIAFAX, managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

În ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea copil, acesta a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după ce a fost stabilizat de către medici.

Decesul bebeluşului de opt luni de la Spitalul Huşi s-a înregistrat la aproximativ trei săptămâni după ce o fetiţă de patru ani, din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti, a fost diagnosticată la internare cu laringită acută, cu sindrom febril, şi a primit tratament cu antibiotic. Copila a murit 40 de minute mai târziu, părinţii ei acuzând medicul de gardă că i-a administrat antibiotic fără a-i face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.

Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma căreia a stabilit că procedurile medicale în cazul fetiţei de patru ani nu au fost respectate, copilei fiindu-i administrat antibiotic fără a fi testată.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net